Matej Mohoric was in 2018 de winnaar van de BinckBank Tour. De ronde doet maandag volop de gemeente Hulst aan.
Volledig scherm
PREMIUM
Matej Mohoric was in 2018 de winnaar van de BinckBank Tour. De ronde doet maandag volop de gemeente Hulst aan. © photo: Cor Vos

BinckBank Tour grote reclame voor Hulst

HULST - Duizenden wielerfans verzamelden zich op de Grote Markt van Hulst voor de ploegenvoorstelling van de BinckBank Tour. Als voorproefje op de passage van de Nederlands/Belgische etappekoers in Hulst konden wielerfanaten zondag hun helden van dichtbij zien. ,,Ik had op zo’n grote opkomst gehoopt, maar dit overtreft onze stoutste verwachtingen”, was sportwethouder Jean-Paul Hageman namens de gemeente Hulst in zijn nopjes.

Een strakke organisatie, goede weersomstandigheden en een ideale locatie in de grensstreek zorgden voor een geslaagde ploegenvoorstelling met grote opkomst. Om de vijf minuten arriveerde een nieuwe ploeg deelnemers van de BinckBank Tour op de Grote Markt. Dat viel zowel bij de renners als toeschouwers in de smaak. ,,Alle credits naar de organisatie”, merkte Hageman terecht op. ,,Natuurlijk zijn we ook trots dat we dit evenement hebben kunnen binnenhalen als gemeente.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
  PREMIUM

  Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

  CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.
 2. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.