Volledig scherm
Joey de Kok. © Jan Houwers

Biljarter De Kok moet zijn meerdere erkennen in De Backer

VEGHEL - Joey de Kok begon ijzersterk aan de tweede speeldag van de wereldbeker driebanden in Veghel, maar kon het karwei uiteindelijk niet afmaken. De biljarter uit Lewedorp leek op weg naar de volgende kwalificatieronde, tot hij in het laatste pouleduel met Peter de Backer hard onderuit ging.

In zijn eerste wedstrijd won De Kok op overtuigende wijze van de Duitser Hans Joachim Roestel (30-22 in 26 beurten). Roestel slaagde er vervolgens wel in om van De Backer te winnen, waardoor De Kok er heel goed voor stond. In het onderlinge duel met De Backer ging het echter goed fout.

De Backer, de laatste aanwinst van Dallinga.com, vocht voor zijn laatste kans en redde het vege lijf. De Kok verloor in 21 beurten met 14-30. Voor De Backer was dat voldoende om op de eerste plaats in de poule te eindigen. De Kok werd uiteindelijk derde en was daarmee uitgeschakeld.

Bijzonder slecht

Ronald van Geyt werd ook uitgeschakeld in Veghel. De biljarter uit Hansweert begon bijzonder slecht aan zijn toernooi en verloor zijn eerste partij met 29-30 - in maar liefst 77 beurten - van de Fransman Daniel Garonnat. Van Geyt wist zijn tweede partij wel te winnen, maar die overwinning hielp niet naar de volgende kwalificatieronde.