Net als in 2019 is Ondo kampioen geworden in de eerste klasse. Toen, op het veld, kon er een kampioensfoto gemaakt worden, maar nu niet.
Volledig scherm
PREMIUM
Net als in 2019 is Ondo kampioen geworden in de eerste klasse. Toen, op het veld, kon er een kampioensfoto gemaakt worden, maar nu niet. © Ruben Oreel

Bijzondere kampioenschappen Ondo en Fortis, in meerdere opzichten

VLISSINGEN - De kogel is eindelijk door de kerk: door het schrappen van het slot van de zaalcompetitie zijn de korfballers van Fortis en Ondo kampioen. Beide clubs promoveren naar de overgangsklasse.

Vanwege het rondwarende coronavirus konden in maart de laatste drie speelrondes niet afgewerkt worden. Het KNKV heeft nu na weken van nadenken – iedereen werd bijzonder lang in het ongewisse gelaten – besloten de stand na elf wedstrijden op te nemen als eindstand. Dat dit zou gebeuren, lag al wel in de lijn der verwachting.

 1. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 2. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.