Rapide (rode shirts) is weer aan het trainen.
Volledig scherm
PREMIUM
Rapide (rode shirts) is weer aan het trainen. © Camile Schelstraete

Bij Rapide staat (bijna) iedereen weer op het veld

VIDEOHULST - Het slot is weer van de poort bij veel Zeeuwse sportclubs. Na ruim twee maanden zonder georganiseerd sporten kan er in verschillende disciplines eindelijk weer getraind worden. Maar wat komt daar allemaal bij kijken en welke maatregelen worden er getroffen? In deel 6: Pepijn Nuijten van hockeyclub MHC Rapide.

De velden stroomden begin deze maand weer langzaam vol bij MHC Rapide. Op 6 mei gingen eerst de jeugdleden van de hockeyclub uit Hulst weer aan de slag en een week later, op 13 mei, volgden ook de senioren. De vereniging heeft zijn zaakjes aardig op orde en alle maatregelen worden breed gecommuniceerd, maar toch lopen ze in de eerste weken na de herstart ook in Hulst af en toe nog ergens tegenaan.

Voorzitter Pepijn Nuijten vertelt dat het organiseren van het ‘nieuwe trainen’ flink wat inspanningen heeft gekost. ,,Premier Rutte maakte op 21 april bekend dat de jeugd weer mocht gaan sporten en een dag later hadden we met het bestuur al een digitale vergadering’’, legt hij uit.

  1. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
    PREMIUM

    Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

    NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”