Volledig scherm
Het beachvolleybal was het hoofdonderdeel van Zeeland Beach Classics. Het evenement op het Badstrand leverde fraaie plaatjes op, met boten die dichtbij langs kwamen. © Lex de Meester

Belgische wereldtoppers pakken titel op Vlissings strand

VLISSINGEN - De Belgische beachvolleyballers Dries Koekelkoren en Tom van Walle zijn er zondag met de winst vandoor gegaan bij het eredivisietoernooi in Vlissingen. De enige twee buitenlanders die meededen, versloegen in de finale Jasper Bouter en Ruben Penninga met 19-21 21-19 15-9.

Koekelkoren en Van Walle, die samen 25ste staan op de wereldranglijst, hielden Hulstenaar Dirk Boehlé en zijn partner Stefan Boermans uit de eindstrijd. Hun onderlinge halve finale ging met 21-10 21-19 naar de zuiderburen. Boehlé en Boermans verloren vervolgens ook de strijd om het brons.

Bij de vrouwen ging de eindzege naar de grote favorieten, Sophie van Gestel (oud-olympiër) en Marloes Wesselink. De twee waren in de finale te sterk voor Katja Stam en Julia Wouters: 21-16 21-19.

Beach Soccer Zeeland

Het eredivisietoernooi beachvolleybal maakt deel uit van Zeeland Beach Classics. Er werd in Vlissingen ook aan beachsoccer en beachtennis gedaan. Het beachsoccertoernooi werd gewonnen door het team van Beach Soccer Zeeland. Er was deelname uit onder meer Duitsland en Noorwegen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging
    PREMIUM

    Zwemclubs Koewacht en De Honte staan samen voor nieuwe uitdaging

    TERNEUZEN - De ene vereniging komt uit Kloosterzande, de andere uit Koewacht. Voor beide clubs is het zwembad Reynaertland in Hulst echter al jarenlang het epicentrum van hun zwemactiviteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat zwemclub De Honte en ZC Koewacht sinds september 2019 de handen ineen hebben geslagen en als Startgemeenschap De Marlijn door het leven gaan. De volgende uitdaging: samen de Zeeuwse Winter Zwem Kampioenschappen organiseren.