Volledig scherm
Ingrid IJsebaert in één van haar twee runs in de Aflossingsmarathon van Terneuzen. © S Jaaksinke

Belgische Krekenlopers sterk in feestelijke aflossingsmarathon Terneuzen

TERNEUZEN - Het Belgische Sint Laureins is een goede omgeving om hard te lopen. De Krekenlopers-teams wonnen zaterdag de Aflossingsmarathon van Jogging club DOW zowel bij de mannen als bij de vrouwen.

Het mannenteam van de Krekenlopers, bestaande uit Andy Cocquyt, David Begijn, Bert van de Velde , Frederick van Landschoot, Steven de Muyt , Mauro Schoors en Ruud Naudts, liep een bijzonder gelijkmatig race van zo'n 18 minuten per ronde (van ruim vijf kilometer) wat een winnende tijd opleverde van 2 uur, 24 minuten en 3 seconden.

Het team van Road Running Axel had met 2.32.47 op de tweede plaats ruimschoots het nakijken. De Broekjes, een team van de broers Stefan, Dennis, Jeroen en Edwin van den Broeke, scoorde vorig jaar de vierde plaats maar pakte nu de derde podiumplaats in 2.37.14.

Bij de vrouwen was er eveneens een overwinning voor de Krekenlopers met Cindy Boelens, Regina de Vos, Heidi De Poorter, Anoucha Baute , Adinda Vetsypens en Ilse van Daele die winnend net boven de drie uur uitkwamen. Zij werden op vijf minuten gevolgd door de Gazellendames.

Opmerkelijk was de deelname van Ingrid IJsebaert. Net terug van een langdurig verblijf in Australië liep ze bij twee vrouwenteams van DOW mee en scoorde daarbij een tijd van 23 minuten en 14 seconden in haar eerste run en slechts één seconde langzamer in haar tweede run.

Slechts drie deelnemers liepen de marathon solo met winst voor Vincent Oude Ophuis uit Noordwijkerhout die een eindtijd noteerde van 2 uur, 54 minuten en 48 seconden goed voor de tiende plaats overall. Organisator Jan Boonman was tevreden. ,,Veel deelname, droog weer met een beetje wind en een geweldige feestelijke stemming onder deelnemers en publiek.‘’

 1. Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar
  PREMIUM

  Brian van Goethem mikt opnieuw op het voorjaar

  MALLORCA – Terwijl zijn ploeggenoot Caleb Ewan al meermaals juichte aan de andere kant van de wereld in Australië, begint Brian van Goethem zijn wielerseizoen evenals vorig jaar op Mallorca. Na een debuutjaar met ‘ups-and-downs’ bij Lotto Soudal, staat hij aan de vooravond van een cruciaal wielerseizoen met als doel contractverlenging afdwingen. ,,We zien wel hoe het loopt, ik ben er nog niet te veel mee bezig”, blijft de 28-jarige renner uit Terneuzen nuchter.
 2. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
  PREMIUM

  Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

  MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.