Volledig scherm
© Thinkstock

België boven tijdens zomerloop in Retranchement

RETRANCHEMENT - De zomerloop van Retranchement is dinsdagavond gewonnen door de Belg Bert van de Velde. Hij kreeg op het erepodium van de 7200 meter gezelschap van zijn landgenoten Gino van Broeck en Dieter Staelens.

De strijd om de overwinning besliste Van de Velde ruimschoots in zijn voordeel. Hij had een voorsprong van meer dan veertig seconden. Het gevecht om het zilver daarentegen was een stuk spannender. Van Broeck greep uiteindelijk de tweede plek met slechts drie seconden voorsprong op Staelens. Tom Buijsse uit Breskens was op plek vijf de beste Zeeuw.

Bij de vrouwen was er wel Zeeuws succes. Drie keer zelfs. Alle medailles bleven in Zeeuws-Vlaanderen. Aafje van Remoortere uit Biervliet greep het goud, ruim voor nummer twee Marjolein d’Hondt uit IJzendijke. Haar plaatsgenoot Marieke Mullaert ging er met het brons vandoor.

Op de korte afstand, over 3600 meter, was de Duitser Jan- Bastian Zwarg de sterkste. Het zilver ging naar de Belg Andy Cocquit en brons was er voor Rowin Smekens uit Schoondijke. Een podium met drie nationaliteiten dus. Hedy Versluys uit Oostburg won bij de vrouwen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement