Volledig scherm
Lennard Duynkerke (hier spelend tegen zijn broertje Wiliam) was de sterke jeugdschaker bij het Pepernotentoernooi in Ter Reede in Vlissingen. © Roeland Alders

‘Beginneling’ Duynkerke verrast met zege in Vlissingen

VLISSINGEN - Schaker Lennard Duynkerke heeft het traditionele Pepernotentoernooi op zijn naam geschreven. Met 6,5 punt uit 7 wedstrijden was hij Jari Groen en Marieke van Essen de baas.

Met 55 deelnemers werd er afgetrapt in Ter Reede in Vlissingen. In de hoogste categorie was het verrassend Lennard Duynkerke die het heft in handen nam, terwijl Jari Groen van de Goese schaakvereniging toch stiekem de favoriet was. 

Duynkerke schaakt nog niet zo heel lang voor een club en speelt nu slechts ruim een half jaar bij De Zwarte Dame uit Kruiningen. Daarvoor heeft hij het spelletje vooral geleerd op het internet. 

In het toernooi rekende hij af met Groen en daarmee werd de toon gezet. In de laatste ronde had de Yersekenaar genoeg aan remise tegen Van Essen om de titel veilig te stellen. Groen bleef een half puntje achter en Van Essen moest genoegen nemen met de derde plaats.

Jefta van Steijn was de sterkste in de D-categorie. De Goese schaker bleef Souburg-speler Brandon Haasbroek nipt voor. Maya Burssens moest genoegen nemen met de derde plaats.

  1. De Scheldeprijs moet weer een échte sprintkoers worden
    PREMIUM

    De Schelde­prijs moet weer een échte sprint­koers worden

    TERNEUZEN – Jarenlang werd de Scheldeprijs gekscherend in de volksmond het wereldkampioenschap voor sprinters genoemd. Sinds de wedstrijd van start gaat in Terneuzen is dat beeld wat veranderd. De organisatie wil echter terug naar een pure machtsstrijd tussen de snelste mannen op twee wielen. ,,Het is de bedoeling dat de koers weer aantrekkelijker wordt voor sprinters”, klinkt het uit de mond van wedstrijdvoorzitter Jack Vissers.