beachvolleyballer Boehlé pakt brons op NK indoor

AALSMEER Beachvolleyballer Dirk Boehlé haalde zondag in Aalsmeer de halve finales van het Nederlands kampioenschap indoor. De Hulstenaar, die geen vaste partner heeft, vormde een gelegenheidsduo met Tim Oude Elferink.

Op het zand in Aalsmeer verrasten Boehlé en Oude Elferink, die in 2016 alleen tijdens het eredivisietoernooi van Utrecht samenspeelden en toen ook wonnen. Ze kwamen haast fluitend door de kwalificaties van donderdag en stoomden vrijdag en zaterdag op in het hoofdschema. Uiteindelijk schopten ze het tot de halve eindstrijd.

Hierin troffen ze een ander gelegenheidskoppel: Alexander Brouwer en Christiaan Varenhorst. Beiden kwamen afgelopen zomer uit op de Olympische Spelen van Rio, maar wel met andere partners. Brouwer pakte toen brons, met Robert Meeuwsen.

Boehlé en Oude Elferink kwamen goed voor de dag, maar verloren met 21-19 21-17. Brouwer en Varenhorst streken later op de dag ook de titel op.

  1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
    PREMIUM

    Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

    MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”