Volledig scherm
Dirk Boehlé © Menno Boehlé

Beachvolleyballer Boehlé naar EK onder 22 jaar

VROUWENPOLDER - Dirk Boehlé is geselecteerd voor het Europees kampioenschap onder 22 jaar.

De Hulstenaar doet daar samen met Wessel Keemink aan mee. Het toernooi is van 15 tot en met 18 augustus in het Bulgaarse Varna.

De twintigjarige Boehlé nam in de afgelopen jaren al driemaal mee aan een eindtoernooi. Hij was twee keer present op een WK onder negentien jaar (in Portugal en Turkije) en speelde één keer op het EK onder twintig jaar (in Israël). Bij die optredens slaagde de Zeeuws-Vlaming er nooit in hoog te eindigen. "Toch zijn het de mooiste ervaringen uit mijn carrière tot nu toe", zei hij zondag. "Interlands spelen en voor Oranje uitkomen, daar doe je het voor."

Boehlé werd zondag samen met Mart van Werkhoven derde op het eredivisietoernooi van Vrouwenpolder. In de strijd om het brons won het koppel met 2-1 van Eric-Jan Rothfusz en Jeroen van Zwieten.

Timko Lokerse uit Dishoek werd met Joppe Paulides zesde. Hij sprak van een teleurstellend toernooi.

  1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
    PREMIUM

    Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

    MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”