Volledig scherm
Beach Soccer Zeeland © archieffoto Ruben Oreel

Beach Soccer Zeeland stapt uit eredivisie uit onvrede over arbitrage

SCHEVENINGEN - Beach Soccer Zeeland is zaterdag uit de eredivisie gestapt.

Tijdens het NK in Scheveningen sloeg tegen BS Rotterdam de vlam in de pan. Een beslissing van de scheidsrechter werd, bij een 3-2-voorsprong, door een collega-arbiter herroepen. In plaats van een vrije trap voor de Zeeuwen, kreeg Rotterdam een penalty. "Dit was voor ons de druppel", zegt trainer Veli Eryürük. "Deze wedstrijd ging er vriendelijk aan toe. Dit was niet de eerste keer dat we door deze scheidsrechter benadeeld werden. Dit is het hoogste niveau van Nederland, dan verwacht je geen amateurisme."

Na de omstreden beslissing van de scheidsrechter besloot Beach Soccer Zeeland het veld te verlaten. Daarbij kreeg het steun van de andere teams. De ploeg heeft het probleem aangekaart bij de KNVB en hoopt op een snelle reactie.

Nu de beachvoetballers uit de eredivisie zijn gestapt, houdt Eryürük met het oog op volgend seizoen verschillende opties open. "We kunnen ons bij een andere bond in Nederland inschrijven. Daarnaast kunnen we beslissen alleen toernooien te spelen. Ook kunnen we ons wellicht inschrijven in de Belgische competitie."