Amar van Sluijs in actie bij BC Vlissingen.
Volledig scherm
Amar van Sluijs in actie bij BC Vlissingen. © Ruben Oreel

BC Vlissingen onderaan na nieuwe nederlaag

VLISSINGEN - Zowel het mannen- als het vrouwenteam van BC Vlissingen verloor. 

Mannen.

BC Vlissingen-Black Eagles 79-87: BC Vlissingen verloor zaterdag voor de vierde keer op rij. In sporthal Baskenburg ging de ploeg onderuit tegen Black Eagles uit Rosmalen. Veel spelers hebben te kampen met blessures. Ook deze wedstrijd was dat zichtbaar, want er waren bij de eerstedivisionist maar twee wissels beschikbaar.

Doordat de ploeg maar twee wissels had, was er vooraf toch al wat voorzichtigheid in het team geslopen. Toch vond trainer Klaas-Willem Barten dat zijn spelers dat goed opgelost hadden. ,,Ze gingen daar heel volwassen mee om”, zei hij. ,,We hebben op de juiste momenten de juiste dingen gedaan. Alleen kon Black Eagles soms meer aanzetten en dat maakte het verschil.” 

BC Vlissingen staat nu helemaal onderaan.

Vrouwen.

Yellow Sox-BC Vlissingen 65-56: In Bakel hielden de teams elkaar in het eerste kwart in evenwicht: 17-17. Ook in het tweede kwart was er weinig verschil tussen de ploegen, waardoor de rust aanbrak bij 33-31. Na de pauze viel het team van coach Astrid Franke aanvallend stil. Yellow Sox profiteerde en liep uit naar 49-33. Daarna herstelde BC Vlissingen zich nog enigszins. 

Scores: Sheri Bos 13, Julia Fuertes Lara 11, Melanie Dolfing 9, Lisa Kuiper 9, Annabel Joziasse 4, Johanna Kuijs Murcia 4, Manisha Girjasing 4 en Rachel Zorgvliet 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
    PREMIUM

    Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

    CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.