Volledig scherm
Amar van Sluijs in actie bij BC Vlissingen. © Ruben Oreel

BC Vlissingen onderaan na nieuwe nederlaag

VLISSINGEN - Zowel het mannen- als het vrouwenteam van BC Vlissingen verloor. 

Mannen.

BC Vlissingen-Black Eagles 79-87: BC Vlissingen verloor zaterdag voor de vierde keer op rij. In sporthal Baskenburg ging de ploeg onderuit tegen Black Eagles uit Rosmalen. Veel spelers hebben te kampen met blessures. Ook deze wedstrijd was dat zichtbaar, want er waren bij de eerstedivisionist maar twee wissels beschikbaar.

Doordat de ploeg maar twee wissels had, was er vooraf toch al wat voorzichtigheid in het team geslopen. Toch vond trainer Klaas-Willem Barten dat zijn spelers dat goed opgelost hadden. ,,Ze gingen daar heel volwassen mee om”, zei hij. ,,We hebben op de juiste momenten de juiste dingen gedaan. Alleen kon Black Eagles soms meer aanzetten en dat maakte het verschil.” 

BC Vlissingen staat nu helemaal onderaan.

Vrouwen.

Yellow Sox-BC Vlissingen 65-56: In Bakel hielden de teams elkaar in het eerste kwart in evenwicht: 17-17. Ook in het tweede kwart was er weinig verschil tussen de ploegen, waardoor de rust aanbrak bij 33-31. Na de pauze viel het team van coach Astrid Franke aanvallend stil. Yellow Sox profiteerde en liep uit naar 49-33. Daarna herstelde BC Vlissingen zich nog enigszins. 

Scores: Sheri Bos 13, Julia Fuertes Lara 11, Melanie Dolfing 9, Lisa Kuiper 9, Annabel Joziasse 4, Johanna Kuijs Murcia 4, Manisha Girjasing 4 en Rachel Zorgvliet 2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.