Volledig scherm
Nelleke Baldé. © Sjaak Sinke

Baldé doet het 'rustig aan’, maar wordt toch derde tijdens Brouwersdam90

BROUWERSDAM - Triatlete Nelleke Baldé, in training voor het WK volgend weekend in Slowakije, zou het rustig aan doen tijdens de Brouwersdam90. Uiteindelijk pakte ze wel de derde plaats tijdens de Schouwse triatlon. 

Voor de duizend meter zwemmen, in de stromende regen, had ze 17.53 minuten nodig, om na 79 kilometer fietsen de leiding bij de vrouwen over te nemen en aan de afsluitende 10 kilometer lopen te beginnen. Daar kreeg Jeanet van den Berg en de winnares Diede Diederiks over zich heen. Diederiks noteerde een eindtijd van 3.07.05 uur, Van den Berg 3.08.01 en Beldé 3.10.03. ,,Ik heb het op de fiets rustig aan gedaan, maar bij het lopen ging ik helemaal los”, aldus Baldé. 

De Brouwersdam90 werd bij de mannen gewonnen door plaatselijk favoriet Marco Akershoek in 2.47.49. Rens de Ridder deed het prima met de negende plaats, in 2.57.51. Opmerkelijk was de vijftiende plaats, en daarmee de eerste plek bij de H50, voor Rob Barel (64), die in 1986 de eerste Nederlands kampioen kwart triatlon werd in Kamperland en daarna grossierde in nationale en internationale titels

Op de kwart afstand 1 km zwemmen, 40 km fietsen en 10 km lopen was er een derde plaats voor Crum van de Linden die in 2.00.37 alleen Gunther Bernar en Vince van de Poel voor zich moest dulden. De achtse triatlon leverde de 3e plaats D40 op voor Nicole Wondergem. Eva van Hoek scoorde de vijfde plaats bij de senioren met Joanne de Pagter op plek zeven.

Met ruim 1200 inschrijvingen is de eerste Brouwersdam90 triatlon een ongekend succes waardoor de organisatie van Erik Peeman meteen de grootste van Nederland is.

Organisator Erik Peeman was uiteraard tevreden: ,,Uiteraard een geweldig succes voor mijn organisatie”, liet Peeman, zelf triatleet en afgelopen week nog actief op de halve triatlon Duitsland, weten. ,,Natuurlijk zijn er punten voor verbetering. Het fietsparkoers was met 20 km te kort voor meer dan 1000 triatleten maar er is een mogelijkheid om naar een fietsparcours van 40 km te gaan.” Deze opmerking van Peeman geeft aan dat de Brouwersdam90 volgend jaar zeker een vervolg krijgt, ook al omdat de organisatie door de gemeente Ouddorp financieel ondersteunt wordt om zo de Brouwersdam te promoten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Scoringsdrift van Swift is in Nederland ongeëvenaard
    PREMIUM

    Scorings­drift van Swift is in Nederland ongeëven­aard

    MIDDELBURG - Van álle 315 Nederlandse standaardploegen scoort Swift gemiddeld veruit het meest. Na de dikke overwinningen op HKV (42-21) en VEO (40-19) heeft de Middelburgse overgangsklasser precies halverwege de zaalcompetitie een moyenne van liefst 32,3. Dat is ongekend. ,,We spelen heel direct”, legt topschutter Stephan den Boer uit. ,,We verspillen geen tijd aan onnodige passes”, voegt coach Dennis Plantinga eraan toe.