Volledig scherm
Tim Veldt (midden) in opperste concentratie tijdens de ronde van Yerseke. Hij won de wedstrijd. © Johan van der Heijden

Baanrenner Veldt sprint naar zege in Yerseke

YERSEKE - Tim Veldt heeft de 41e uitgave van de Ronde van Yerseke gewonnen. De Amsterdammer, die zich op de baan al verzekerde van een ticket naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, was in het Bevelandse mosseldorp de rapste van een kopgroep van acht. Jeroen Breewel en Taeke Oppewal vergezelden Veldt op het podium. Michel Stroosnijder uit Hansweert was op plek zeven de beste Zeeuw.

Bij gebrek aan baanwedstrijden geldt de Ronde van Yerseke voor Veldt als één van de tussenstations naar de Spelen in Brazilië. De meervoudig Nederlands kampioen komt in Rio uit op het onderdeel omnium.

 1. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”
 2. Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  Amigo's Open Darts Zeeland hoopt met flinke prijzenpot weer toppers naar Zeeland te trekken

  OOST-SOUBURG - Stichting Darts Zeeland organiseert op 24 augustus voor de achtste keer de Amigo’s Open Darts Zeeland. In Sporthal de Belt te Oost-Souburg zullen op die dag ruim veertig borden klaarstaan om dit toernooi af te werken. Met een gegarandeerde prijzenpot van 5.000 euro is het één van de meest populaire toernooien in Nederland, waar in het verleden vele topdarters aan hebben deelgenomen.