Volledig scherm
Leonard van de Ven werd in 2015 nog Europees kampioen. Bij het NK raakte hij zwaargewond. © Izaäk Verkeste

Autocrosser Van de Ven breekt tijdens NK drie ruggenwervels

OLDEBROEK - De Vlissingse autocoureur Leonard van de Ven is bij het Nederlands kampioenschap autocross in Oldebroek hard gecrasht en zwaargewond geraakt. De ervaren Walchenaar – in 2012 en 2015 werd hij Europees kampioen – kwam in botsing met een andere rijder en werd met zijn wagen gelanceerd. Hij vloog meermaals over de kop en op z’n dak.

In het ziekenhuis in Zwolle werden bij Van de Ven, een oom van motorcrossster Nancy van de Ven, drie gebroken ruggenwervels geconstateerd. Over zijn herstel valt nog weinig te zeggen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.