Volledig scherm
© Thinkstock

Atleten komen aan hun trekken in Zeeuws-Vlaanderen

VLISSINGEN - Komend weekeinde komen de atleten weer volop aan hun trekken in Zeeuws-Vlaanderen. Zaterdag is er eerst de Jeff Thuy Memorial in Heikant en een dag later is er de eerste VAC Natuurloop van atletiekvereniging De Wielingen in Cadzand-Bad.

De TC Heikant organiseert al vele jaren twee wedstrijden om de Jeff Thuy Memorial en die trekken beiden een behoorlijk aantal deelnemers. Het is gebruikelijk dat er zo’n kleine 250 lopers en loopsters aan de start verschijnen. Het parkoers door de bossen is daar voor een groot deel debet aan, maar ook de aantrekkelijke prijzenpot en de gezelligheid spelen een rol. Zaterdag is dus de eerste van die twee lopen en de volgende is begin januari. Om 15.00 uur wordt er gestart in de Julianastraat in Heikant.

In Cadzand-Bad wordt het zondagochtend een andere po. De VAC Natuurloop gaat voor een deel over het strand en dat kan best zwaar worden. Ofwel door het losse zand of door de blubber. Om 10.30 uur gaat de VAC Natuurloop van start met de afstanden 2500, 4300 en 9700 meter. De jeugd kan vanaf 10.15 uur lopen en de inschrijving is in Strandpaviljoen De Zeemeeuw, Gerrit van Hoekestraat in Cadzand-Bad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Sluis is het startpunt van een memorabele rit
    PREMIUM

    Sluis is het startpunt van een memorabele rit

    SLUIS - ,,We zijn allemaal helden’’, staat op een T-shirt van een van de begeleiders van de wielrensters van de BeNe Ladies Tour. De speaker van dienst kan dit alleen maar beamen. Een groot peloton rijdt zaterdag net voor het middaguur door de nauwe winkelstraten van Sluis. Er heerst een warm wielersfeertje en burgemeester Marga Vermue, zelf regelmatig rondjes afleggend op de racefiets en Nederlands kampioene voor burgemeesters, geniet volop mee met het talrijk opgekomen wielerpubliek.