Volledig scherm
© Thinkstock

Atleten komen aan hun trekken in Zeeuws-Vlaanderen

VLISSINGEN - Komend weekeinde komen de atleten weer volop aan hun trekken in Zeeuws-Vlaanderen. Zaterdag is er eerst de Jeff Thuy Memorial in Heikant en een dag later is er de eerste VAC Natuurloop van atletiekvereniging De Wielingen in Cadzand-Bad.

De TC Heikant organiseert al vele jaren twee wedstrijden om de Jeff Thuy Memorial en die trekken beiden een behoorlijk aantal deelnemers. Het is gebruikelijk dat er zo’n kleine 250 lopers en loopsters aan de start verschijnen. Het parkoers door de bossen is daar voor een groot deel debet aan, maar ook de aantrekkelijke prijzenpot en de gezelligheid spelen een rol. Zaterdag is dus de eerste van die twee lopen en de volgende is begin januari. Om 15.00 uur wordt er gestart in de Julianastraat in Heikant.

In Cadzand-Bad wordt het zondagochtend een andere po. De VAC Natuurloop gaat voor een deel over het strand en dat kan best zwaar worden. Ofwel door het losse zand of door de blubber. Om 10.30 uur gaat de VAC Natuurloop van start met de afstanden 2500, 4300 en 9700 meter. De jeugd kan vanaf 10.15 uur lopen en de inschrijving is in Strandpaviljoen De Zeemeeuw, Gerrit van Hoekestraat in Cadzand-Bad.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai
    PREMIUM

    Van der Lijke en Minnaard vochten tegen de bierkaai

    BERG EN TERBLIJT - Ruim 200 kilometer reden ze zondag in de aanval tijdens de Amstel Gold Race. In de schaduw van alleskunner Mathieu van der Poel zorgden Marco Minnaard en Nick van der Lijke voor een unieke situatie met twee Zeeuwen in de vroege vlucht. ,,Het was bijzonder om in zo’n grote wedstrijd in eigen land met zijn tweeën voorop te rijden’’, klink het in koor. Het geeft ze bovendien vertrouwen voor de komende wedstrijden, zoals de Waalse Pijl van woensdag.