Evi Ovaa (rechts) haalde Karlijn den Hollander en Mathijs de Vries over om naar Atlas te komen.
Volledig scherm
PREMIUM
Evi Ovaa (rechts) haalde Karlijn den Hollander en Mathijs de Vries over om naar Atlas te komen. © Dirk Jan Gjeltema

Assertieve Ovaa zorgt voor versterkingen bij Atlas

RITTHEM - Voor de tweede keer in deze korfballoze coronaperiode roert Atlas zich op de transfermarkt. Nadat het eerder Sjaak Joziasse vastlegde als nieuwe trainer, strikte de dorpsclub uit Ritthem twee bekende namen voor volgend seizoen: Karlijn den Hollander komt over van Luctor en Mathijs de Vries, tot juni 2018 actief bij Fortis, verruilt het basketbal weer voor het korfbal. Het zijn beide deals die zonder Evi Ovaa niet tot stand zouden zijn gekomen.

Op een zonovergoten middag zitten de drie in een veilige opstelling op het kunstgras van Atlas, allen al gekleed in het rood-zwarte clubtenue. Vanaf september zijn ze teamgenoten. ,,Althans, als de nieuwe trainer het ook in ons zit zitten”, zeggen ze gedrieën. De glimlach op de gezichten verraadt echter dat ze er wel vertrouwen in hebben.

Na veertien jaar Luctor, waarvan negen jaar in het eerste team, verruilt de Terneuzense Den Hollander (24) haar club voor Atlas. ,,Dat gaat best gepaard met een slik en een traan”, biecht ze op. Haar verhuizing naar Middelburg geeft aanleiding voor de overstap, die ervoor zorgt dat Luctor op zoek moet naar een nieuwe aanvoerder.

 1. BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  BC Vlissingen na één seizoen terug in eerste divisie

  VLISSINGEN - De basketballers van BC Vlissingen zijn gepromoveerd naar de eerste divisie. Het team van coach Benjamin Steenbeek stond bij het afbreken van de competitie vanwege het coronavirus op de eerste plaats. Omdat er nog vijf wedstrijden te spelen waren, wees de NBB geen kampioenen aan en was er veel onduidelijkheid over de promotie en de degradatie. Door de eerste divisies uit te breiden van twaalf naar veertien teams, kwam er extra ruimte om te promoveren.
 2. ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’
  PREMIUM

  ‘Corona? Het lijkt of het hier niet meer speelt’

  PHAN RANG-THÁP CHÀM - Davy Scheffers is nog één van de weinige toeristen in Vietnam. De 28-jarige Zierikzeeënaar reisde eind januari naar surfhotspot Phan Rang-Tháp Chàm, waar hij twee maanden dacht te gaan trainen. Nu zit hij er nog steeds. ,,Ik heb onlangs mijn visum maar verlengd tot augustus”, vertelt hij vanuit zijn appartement. ,,Er gaan nog steeds geen vluchten naar Europa. Kans op repatriëring zie ik voorlopig niet.”
 3. Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield
  PREMIUM

  Junioren Driedaagse was kantelpunt voor talent Magnus Sheffield

  ROCHESTER – Het zal je maar gebeuren. Twee keer vallen in de eerste kilometer van een individuele tijdrit. Een nachtmerrie voor elke wielrenner, maar het overkwam de Amerikaan Magnus Sheffield vorig jaar tijdens de SPIE Internationale Junioren Driedaagse. Toch kijkt hij een jaar na dato met weemoed terug op de koers. ,,Ik zou dit jaar terugkomen voor de eindzege, maar het mag helaas niet zo zijn”, aldus de talentvolle junior.