Volledig scherm
© Infographic Donja Odijk

April wordt dé Zeeuwse sportmaand in 2018

VLISSINGEN - April wordt in 2018 dé sportmaand in Zeeland. En in de eerste twee weken van oktober is er nog een piek. Dat blijkt uit een inventarisatie van de nationale en internationale evenementen binnen de provinciegrenzen.

In de voorgaande jaren was er in de zomer ook nog volop sport van hoog niveau te zien in Zeeland, met de Challenger Zeeland en de BeNeLadies Tour. Maar het groots opgezette tennistoernooi in Middelburg is ter ziele en de meerdaagse wielerwedstrijd voor vrouwen trekt dit jaar niet door de provincie. Bovendien wordt het paardensportevenement Jumpin’ de Weel wederom – net als in 2017 – in slechts één week afgewerkt. Alleen het HZ schaaktoernooi heeft zijn vaste vorm behouden.

De hausse in april komt voornamelijk door het grote aanbod aan wielerkoersen. De Omloop van de Braakman, de ZLM Tour en de EPZ Omloop van Borsele hebben al vele jaren een plek op de kalender. In 2018 komt daar de Scheldeprijs bij, die nu eens in Terneuzen start en in Schoten (nabij Antwerpen) finisht. De Marathon Zeeuws-Vlaanderen, uitgebereid met een wandelevenement op de zondag, en het CDI Outdoor Zeeland, een dressuurwedstrijd van topniveau, maken er een bomvolle maand van.

De opleving in het najaar begint al op 30 september met de Strandcross in Vlissingen. In de twee weken erna volgen de Kustmarathon, de Tacx Pro Classic en de finale van het ONK motorcross.   

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement