Jakob Fuglsang op weg naar de winst in Ubeda. Hij wordt achtervolgd door Chris Harper en Antwan Tolhoek van Team Jumbo - Visma.
Volledig scherm
Jakob Fuglsang op weg naar de winst in Ubeda. Hij wordt achtervolgd door Chris Harper en Antwan Tolhoek van Team Jumbo - Visma. © photo: Cor Vos

Antwan Tolhoek noteert in de bergen eerste klassering in de top 10

UBEDA - Wielrenner Antwan Tolhoek uit Yerseke noteerde vrijdag zijn eerste top 10-klassering van het seizoen. In de derde etappe van de Ruta del Sol werd hij negende.

De renner van Team Jumbo-Visma was al vroeg actief in de etappe en zat in een kopgroep van 44 renners die het niet haalde tot het einde. In de finale van deze bergachtige etappe moest hij de allerbesten, onder wie ritwinnaar Jakob Fuglsang, laten gaan. Op dertien tellen kwam Tolhoek niettemin als negende binnen.

Deze derde rit ging over 177 kilometer van Jaen naar Ubeda. In het algemeen klassement kwam Tolhoek een stap dichter bij de top 10. Zaterdag finisht de vierde etappe in Granada. Zondag wordt de Spaanse vijfdaagse rittenkoers afgesloten met een individuele tijdrit.