Antwan Tolhoek boekt zijn eerste zege als prof.
Volledig scherm
Antwan Tolhoek boekt zijn eerste zege als prof. © photo: Cor Vos

Antwan Tolhoek bezorgt Jumbo-Visma in Zwitserland tweede zege van de dag

FLUMSERBERG - Antwan Tolhoek heeft donderdag de zesde etappe van de Ronde van Zwitserland op zijn naam geschreven. De wielrenner uit Yerseke ging in de slotkilometers in de aanval en kwam juichend over de streep.

Na zo’n 38 kilometer ontstond er een kopgroep van 25 man. Tolhoek zat, samen met ploeggenoot Bert-Jan Lindeman, mee. Op zeven kilometer van de eindstreep plaatste de Zeeuw zijn eerste aanval. Hij kreeg twee renners met zich mee. Met nog drie kilometer te gaan sloeg hij de beslissende slag.

Tolhoek kwam in zijn eentje over de eindstreep. Zijn voorsprong op nummer twee Egan Bernal bedroeg zeventien seconden. Daarmee behaalde de coureur uit Yerseke één van zijn belangrijkste doelen voor dit seizoen. Hij wilde graag een wedstrijd winnen, vertelde hij eerder tegen deze krant. Dat was hem als prof nog niet gelukt.

Zijn ploeg Jumbo-Visma kon door de zege van de Zeeuw dubbel feest vieren. Eerder op de donderdag won Dylan Groenewegen in Heinkenszand namelijk al de eerste rit in lijn van de ZLM Tour.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuws-Vlaming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’
    PREMIUM

    Zeeuws-Vla­ming aan het roer bij VCN: ‘Club moet blijvertje worden’

    CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Ard Kramer groeide op in West-Zeeuws-Vlaanderen, volleybalde bij het al lang ter ziele gegane Even Kijken, verkaste vanwege zijn studie richting Rotterdam en woont tegenwoordig in Barendrecht. Als teammanager van de volleybalsters van Laudame/VCN uit Capelle aan den IJssel beleefde Kramer met een plek in de bekerfinale en promotie naar de eredivisie een topseizoen. Daarmee is Kramers honger niet gestild. Midden in de coronacrisis werd hij voorzitter van een ambitieuze club.