Sari en Anton Hanse zijn 65 jaar in bijna alle takken van de paardensport actief geweest. Allebei zijn ze tot een paar weken terug jurylid geweest van verschillende disciplines en ze waren ook bestuurlijk betrokken.
Volledig scherm
PREMIUM
Sari en Anton Hanse zijn 65 jaar in bijna alle takken van de paardensport actief geweest. Allebei zijn ze tot een paar weken terug jurylid geweest van verschillende disciplines en ze waren ook bestuurlijk betrokken. © Sandra Schimmelpennink

Anton en Sari Hanse stoppen na 65 jaar paardensport: ‘Het teamgevoel is verdwenen met de komst van de paardentrailer’

KERKWERVE - Een supportersbus vol reed naar Ermelo toen Anton Hanse in de jaren 70 meedeed aan de Nederlandse Kampioenschappen. ,,Nu weten deelnemers amper van elkaar dat ze aan dezelfde wedstrijd meedoen.” Na 65 jaar zeggen hij en zijn vrouw Sari de paardensport vaarwel.

  1. Zierikzeeënaar loopt tegen kanker voor zijn verloren ouders: ‘Ik wil niet zielig doen’
    PREMIUM

    Zierikzeeë­naar loopt tegen kanker voor zijn verloren ouders: ‘Ik wil niet zielig doen’

    ZIERIKZEE - Koert van der Klooster (24) is niet zomaar een Zeeuwse jongen. Deze Zierikzeeënaar heeft een overdosis aan levenservaring. Na het overlijden van beide ouders aan kanker heeft hij vanaf zijn zeventiende zijn eigen boontjes moeten doppen. In april rent hij de marathon van Rotterdam. Hij haalt geld op voor de ziekte die zijn leven op zijn kop zette. Binnen één week tijd heeft hij al 3500 euro bij elkaar.