Volledig scherm
Anne Terpstra liep de zege net mis in Snowshoe. © EPA

Anne Terpstra ziet tweede wereldbekerzege nét aan haar voorbij gaan

SNOWSHOE - Anne Terpstra heeft zondag net naast een tweede wereldbekerzege gegrepen. De uit Zierikzee afkomstige mountainbikester kwam in het Amerikaanse wintersportoord Snowshoe uit op de tweede plaats, vier seconden achter wereldkampioene Pauline Ferrand-Prevot.

Terpstra (28) is sinds dinsdag de nummer één op de wereldranglijst. Zo reed ze ook: ze nam het initiatief en reed in de voorlaatste ronde weg van de concurrentie. Maar Ferrand-Prevot, een week eerder in Canada wereldkampioene geworden, had nog iets voor het laatst bewaard. Zo'n 200 meter voor de finish ging ze Terpstra voorbij en leek ze de Zeeuwse een beetje te hinderen. De eindsprint was daarmee beslist.

Eerder in het seizoen won Terpstra wel de wereldbekerrace in Andorra. In de eindstand van de wereldbeker eindigde ze als vierde. Als ze Ferrand-Prevot van de winst afgehouden had, was ze derde geworden.

Milan Vader

Bij de mannen kwam Milan Vader uit op de 24ste plaats. De Middelburger maakte lang deel uit van een grote voorhoede, maar kon uiteindelijk het moordende tempo niet volgen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement