Volledig scherm
Het WK van Anne Terpstra eindigde zaterdag voordat het goed en wel begonnen was.

Anne Terpstra trots en dankbaar ondanks kort WK

LENZERHEIDE - Mountainbikester Anne Terpstra wist op voorhand dat ze zaterdag niet om de prijzen zou meerijden op het WK. Maar dat dat door een botsing met een andere deelneemster gebeurde, had de uit Zierikzee afkomstige mountainbikester niet ingecalculeerd.

Nóg zuurder was dat dit noodlot haar op het parkoers in het Zwitserse Lenzerheide al in de eerste ronde trof. Haar wedstrijd was daarmee voorbij, nog voordat deze serieus was begonnen. Een hoofdrol had ze sowieso niet voor zichzelf weggelegd, maar dat gevoel was meer gestoeld op haar voorgeschiedenis.

Daags voor het WK postte ze een tweet (in het Engels) die haar verhaal vertelde: ‘Morgen is het exact een maand na mijn laatste operatie – en ik denk dat het tijd is verder te gaan. Mijn lichaam zal niet sterk genoeg zijn voor een grote prestatie, maar ik weet dat ik al op een andere manier gepresteerd heb’.

Het seizoen van Terpstra is getekend door blessures. Haar enkel was het pijnpunt. Bij een trainingskamp in Zuid-Afrika in het begin van 2018 viel haar voorbereiding in duigen. Ze krabbelde op en tekende in juli voor haar vijfde nationale titel.

Ze ging vorige maand naar het EK in Graz. In de eliminator deed ze (weer) met de besten mee, maar de vrouwenwedstrijd moest ze vanwege haar enkel aan zich voorbij laten gaan. Door die blessure werd ze aanvankelijk ook niet geselecteerd voor het WK in Zwitserland.

Maar door een razendsnel herstel werd ze alsnog toegevoegd aan de selectie. Haar sportieve prestatie was zaterdagmiddag bescheiden, maar op menselijk vlak was ze trots. ‘Ik ben supertrots op wat ik heb geleerd in de periode dat ik geblesseerd was’, tweette ze.

De Amerikaanse Kate Courtney werd wereldkampioen. Op de zevende plaats was Anne Tauber de beste Nederlandse.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement