Yorick Visser.
Volledig scherm
Yorick Visser. © Sandy Pleyte

Andere sporten helpen zwemmer Yorick Visser aan NK-zilver

AMSTERDAM – Zwemmer Yorick Visser van De Zeeuwse Kust uit Vlissingen is tijdens het NK voor junioren (korte baan) als tweede geëindigd op de 1500 meter vrije slag. De Goesenaar noteerde na 60 baantjes een tijd van 17.03,50, een Zeeuws record voor vijftienjarigen.

Visser zegevierde bij vorige NJK’s twee keer op deze afstand. Dit jaar ging hij wederom voor de winst bij de junioren 4. ,,Tijdens de race ging het al snel redelijk moeizaam en eigenlijk heb ik op karakter nog een tweede plek kunnen pakken‘’, vertelde hij.

Lukas Binnekamp (De Dinkel) tikte als eerste aan in een tijd van 16.59,78. Ook Visser had de ambitie om onder de zeventien minuten te duiken. ,,Mijn tijd valt op zich wat tegen, maar ik ben niet ontevreden. Ik heb dit seizoen voor een andere opbouw gekozen. Ik wilde wat meer variatie door ook andere sporten te beoefenen, waaronder wielrennen.‘’

Vissers clubgenote Shanna Joppe (junioren 2) werd negende op de 800 meter vrije slag in een tijd van 10.33,86.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Lennen Jonker, volleyballer van Forza die triatleet wordt
  PREMIUM

  Lennen Jonker, volleybal­ler van Forza die triatleet wordt

  BRUINISSE - Na 23 jaar volleybal zet Lennen Jonker (31) een punt achter een fraaie carrière. De Schouwse aanvaller reikte tot de eerste divisie en dwong na een terugkeer bij de club waar hij begon met een sterke lichting drie promoties af. Het plafond lag in de tweede divisie, waarin Jonker met Forza twee jaar speelde. Blessures en een smalle kern zetten hem op een ander spoor. De beste Zeeuwse aanvaller van de laatste jaren richt zijn pijlen op de triatlon.
 2. Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien
  PREMIUM

  Ocean Races Academy wordt na zes jaar al als instituut gezien

  NIEUWVLIET - De Ocean Races Academy, de vanuit Breskens en Nieuwvliet opererende opleiding voor oceaanzeilers, heeft nu ook even de wind tegen. Normaliter waren de leerlingen vol in voorbereiding op de Veronica Race, een roemruchte wedstrijd op de Noordzee. Maar door de coronacrisis mag er nu niet met groot materieel gevaren worden en dus gaat de 50ste editie van half juni niet door. ,,Dat betekent echter niet dat alles bij ons nu stil ligt”, zegt Hans Bouscholte, één van de drijvende krachten bij de academie. ,,Ook nu zijn we op het water te vinden, maar dan in kleinere boten.”