Volledig scherm
Amy Pieters met de hoofdprijs in Roosendaal. © photo: Cor Vos

Amy Pieters start zaterdag in Sluis in de leiderstrui van de BeNeLadies Tour

SLUIS - Wielrenster Amy Pieters uit Haarlem start zaterdag in Sluis in de leiderstrui in de tweede etappe van de BeNeLadies Tour.

In de eerste etappe met start in Essen en finish in Roosendaal sprokkelde de renster van de Boels-Dolmans vier seconden in de tussensprints waarmee ze de Duitse Lisa Klein onttroonde. De rit werd in de massasprint gewonnen door de Deense Christina Siggaard.

Zaterdag om 11.00 uur vertrekt de tweede etappe vanaf de Groote Markt in Sluis. Deze rit voert over 90 kilometer naar Watervliet, net over de grens met België. Later op de dag volgt daar een individuele tijdrit over 15 kilometer.

De vierdaagse vrouwenkoers eindigt zondag met een rit in en om Zelzate over 112 kilometer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’
  PREMIUM

  Milan Vader: ‘Ik ben nog meer gaan leven als een topsporter’

  MIDDELBURG - Milan Vader heeft onlangs zijn kledingmaten al aan sportkoepel NOCNSF moeten doorgeven. De Middelburgse mountainbiker, die sinds vier weken een olympische nominatie op zak heeft, glimt als-ie het vertelt. Op die manier worden de Spelen van 2020 namelijk heel concreet. ,,In het begin was ik voorzichtig. Ik durfde eigenlijk niet hardop te zeggen dat ik naar Tokio ga. Nu doe ik dat wel gewoon. Het kan bijna niet meer misgaan.”
 2. Rollercoaster leidt Brian van Goethem naar de Vuelta
  PREMIUM

  Rollercoas­ter leidt Brian van Goethem naar de Vuelta

  PHILIPPINE - Een rollercoaster, zo beschrijft wielrenner Brian van Goethem de periode waarin hij zich bevindt. Begin deze maand was er tragisch nieuws, toen zijn ploeggenoot Bjorg Lambrecht na een zware valpartij in de Ronde van Polen het leven liet. Kort daarna werd hij door zijn ploeg opgeroepen voor de Vuelta, de eerste grote ronde in zijn carrière. ,,Natuurlijk was ik daar blij mee, maar het is een verschrikkelijke periode geweest.”