Volledig scherm
Manon Steijn met de ruin Hopefull. © Lucien Roelandt

Amazone Manon Steijn en Hopefull zijn niet onder de indruk van snelle tijden voor hen

VROUWENPOLDER - Snel, sneller, snelst. Dat was Manon Steijn uit ‘s-Gravenpolder met de ruin Hopefull, in de barrage van Springtour Zeeland klasse L zaterdag in Vrouwenpolder.

Zeven combinaties vochten in de beslissende ronde met het mes tussen de tanden om de prijzen. Met een foutloze rit in 28,30 seconen stak de Middelburgse Marlies Volmer, met vosruin Amaai, al meteen de lont in het kruitvat. 

Sam Reidel uit Noordgouwe stuurde vervolgens de met veel vermogen en techniek van de bodem ketsende Zirocco-dochter Bevelander's Jackie in 27.47 naar de leiding. Met een rit uit het boekje in 27.07 toonde Margreet Walraven, met de niet in de buurt van het hout komende Phin Phin-nakomeling Bjendo, dat het nog sneller kon.

Maar ook dit bleek niet voldoende voor de overwinning. Want het laatste woord was aan Manon Steijn, met de zijn naam eer aandoende ruin Hopefull, Zij vloog als een raket over de acht hindernissen met de Indoctro-zoon, in 25.97 naar de felbevochten overwinning.

In de klasse M toonde Cees Wisse uit Ritthem, met merrie Byacinthe, zich overtuigend de beste. De Walcherse combinatie hield als enige het strafblad blank.

Uitslagen

Paarden klasse M/Z: 1. Cees Wisse, Byacinthe RSV De Scheldestad) 0/4/32.20; 2. Margreet Walraven, Bjendo (De Weelr.) 4/66.06; 3. Manon de Jonge, Hiawatha W (De Weelr.) 5/81.19.

L: 1. Manon Steijn, Hopefull (De Weelr.) 0/0/25.97; 2. Margreet Walraven, Bjendo, 0/0/27.07; 3. Sam Reidel, Bevelander's Jackie (De Schouwse R.) 0/027.47.

B: 1, Marit de Vos, Dfe Hooge Meets Tonaka (De Schouwse R. 0/0/80,0; 2. Rowen Jansen, Laviano (De Weelr.) 0/0/77,5; 3. Sam Reidel, Bevelander's Jackie, 0/0/71,0.

Pony's M/Z car. CDE: 1. Anouchka Marinissen, Minouche (PC Sé-Ros) 0/0/31.36. L cat. CDE: 1. Marisa Blankert, Bliksem, (PC De Schouwse R.) 0/0/30.10.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’
    PREMIUM

    Heleen Hage won vier etappes en werd tweede in de Tour Féminine: ‘Ik was nog nooit een berg opgereden’

    Op vrijdag 19 juli wordt op een heuvelachtig circuit in Paul de zesde editie van La Course gereden. De vrouwen rijden over hetzelfde parcours dat de mannen later die dag in de individuele tijdrit afleggen. De vrouwen doen de ronde vijf keer, zodat de totale afstand 120 kilometer bedraagt. In de jaren tachtig hadden de vrouwen hun eigen Tour de France, drie weken lang. Heleen Hage uit Sint Maartensdijk legde bij de eerste editie in 1984 beslag op de tweede plaats en koestert nog altijd de goede herinneringen.