Volledig scherm
Oemoemenoe in de aanval tegen Oisterwijk Oysters. © Ruben Oreel

Alles, herkansing of niets voor Oemoemenoe

MIDDELBURG - Het kan nog alle kanten op voor de rugbyers van Oemoemenoe. In het laatste pouleduel bij Ascrum staat zaterdag een plaats in de kampioenspoule op het spel.

De Middelburgse ereklasser had het zichzelf vorige week een stuk makkelijker kunnen maken als het de thuiswedstrijd tegen Oisterwijk Oysters had gewonnen. Maar die ging op eigen veld met 29-36 verloren.

Daardoor zijn er nog drie honden die vechten om één been. Nou ja, eigenlijk anderhalf been. De poulewinnaar plaatst zich namelijk voor de kampioenspoule en de nummer twee kan een herkansing krijgen om zich daarvoor alsnog te plaatsen.

Dat is het gevolg van de nieuwe opzet dit seizoen van de ereklasse, het hoogste niveau in het Nederlandse rugby. De beste vier clubs van vorig seizoen spelen momenteel met de vier Belgische topclubs in de BeNeCup. Zij zijn al zeker van een plaats in de kampioensgroep.

Twaalf andere teams, waaronder Oemoemenoe, spelen in drie poules van vier. De poulewinnaar gaat naar de kampioenspoule, de twee beste nummers twee uit die poules spelen een play-off voor de laatste plaats in de kampioenspoule.

De overige acht teams spelen samen in de degradatiepoule, de zogenaamde Trophy Poule. Oemoemenoe staat momenteel tweede in zijn poule na een reglementaire zege op Hookers en de nederlaag tegen Oisterwijk Oysters.

Stand
1. Ascrum 2 - 10
2. Oemoemenoe 2 - 7
3. Oisterwijk Oysters 2 - 5
4. Hookers 2 - -5

Zaterdag gaat Oemoemenoe op bezoek in Amsterdam bij Ascrum. Met een overwinning is de kampioenspoule een zekerheid. Bij elk ander resultaat is de ploeg afhankelijk van Oisterwijk Oysters, dat Hookers treft.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement