Volledig scherm
PREMIUM
Brian van Goethem met een uiterste krachtsinspanning bij de finish in Yerseke. © Johan Van Der Heijden

Alleen Van Goethem neemt écht wat risico in het natte Yerseke

YERSEKE - In barre weersomstandigheden is de ZLM Tour woensdagavond in Yerseke van start gegaan met een proloog. Terwijl het eerste deel van de renners de individuele tijdrit van 6,8 kilometer op een nat wegdek moest afwerken, had het tweede blok meer geluk. Dat resulteerde in een overwinning voor proloogspecialist Jos van Emden (Team Jumbo-Visma) in een tijd van zeven minuten en 54 seconden. Brian van Goethem gaf zo’n 23 seconden toe en was daarmee de beste Zeeuw op een zeventiende plaats.

Met name Van Goethem (Lotto-Soudal) en Thijs de Lange (Metec-TKH Continental) hadden het niet getroffen met de weersomstandigheden. Terwijl de meeste toeschouwers schuilden voor de regen, gingen zij al vroeg op de avond van start. ,,Dat is natuurlijk vervelend, je kunt toch net wat minder risico’s nemen”, legde Van Goethem uit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tim van Dijke na winst Mick: ‘Als er in elk geval maar een Van Dijke wint’
    PREMIUM

    Tim van Dijke na winst Mick: ‘Als er in elk geval maar een Van Dijke wint’

    SITTARD - Geluk en verdriet zitten soms letterlijk heel dicht bij elkaar. Zoals zondagavond tijdens het etentje van de familie Van Dijke, na afloop van het Nederlands kampioenschap mountainbiken in Sittard. Mick van Dijke (19) had zich net gekroond tot Nederlands kampioen bij de beloften. Zijn tweelingbroer Tim reed bijna de gehele wedstrijd solo aan kop, maar viel in de finale keihard terug naar plaats vier en greep dus naast een medaille.