De kopgroep van 2019 op de Scheldeboulevard in Terneuzen.
Volledig scherm
De kopgroep van 2019 op de Scheldeboulevard in Terneuzen. © Camile Schelstraete

Afgelasting Marathon van Zeeuws-Vlaanderen ‘pijnlijke beslissing’

TERNEUZEN - De elfde editie van de Marathon van Zeeuws-Vlaanderen, die op 18 april gelopen zou worden, is afgelast. Ook de Wandelmarathon van een dag later gaat niet door.

In een persbericht laat het bestuur weten ,,een pijnlijke beslissing’’ te hebben genomen. ,,Het zal voor iedereen duidelijk zijn dat het coronavirus hiervan de oorzaak is. We vinden dat de gezondheid van alle deelnemers, vrijwilligers en supporters boven alles gaat. En gezien de ontwikkelingen van deze ziekte in de afgelopen weken hebben we tot deze keuze moeten besluiten.”

Wie zich ingeschreven heeft voor één van de afstanden, krijgt automatisch startgelegenheid in 2021. Dan is op zaterdag 17 april de hardloopwedstrijd en wordt er op 18 april gewandeld van Hulst naar Terneuzen. 

 1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
  PREMIUM
  reportage

  Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

  ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.
 2. Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug
  PREMIUM

  Swartjes doet na een kwart eeuw volleybal een stapje terug

  BIGGEKERKE - Henriëtte Swartjes kreeg het volleyballen met de paplepel ingegoten, debuteerde als jeugdspeelster op hoog niveau en speelde in veel uithoeken van het land. De geboren Zoutelandse verhuisde op jonge leeftijd naar Kampen, speelde tijdens haar studietijd in de omgeving van Rotterdam en kwam eenmaal terug op Zeeuwse bodem voor Dynamo’70, Kwiek, VVS’92 en Ardito uit. Na een kwart eeuw volleybal in een standaardteam is het mooi geweest, vindt ze.
 3. ‘Onzichtbare wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  ‘Onzichtba­re wedstrijd’ levert een officieus Zeeuws record op

  GOES - In een tijd waarin geen sportevenementen georganiseerd kunnen worden is creativiteit een groot goed. Apps zoals Strava bieden uitkomst om op afstand ‘onzichtbare wedstrijden’ te creëren. Zo rolde in Zeeland het initiatief ‘Run your own race’ uit de koker van hardloopfanaat en -organisator Jan Roose. Ieder weekend staan er één of twee loopafstanden op het programma. Het openingsweekend leverde direct een officieus Zeeuws record op de vijf kilometer op.