Volledig scherm
Eddy Gödde (tegenwoordig rijdend voor ZRTC Theo Middelkamp) won zaterdagavond de Ronde van Burgh-Haamstede. © COR DE KOCK

Aanvallende Gödde bezorgt Middelkamp zege in Burgh-Haamstede

VIDEOBURGH-HAAMSTEDE - Eddy Gödde heeft de 38ste editie van de Ronde van Burgh-Haamstede op zijn naam geschreven. De renner van het Zeeuwse ZRTC Theo Middelkamp troefde zijn vluchtgenoot Sjors Handgraaf af in de sprint. Robert Berk eindigde als derde.

Onder een fijn wielerzonnetje, met af en toe een frisse windvlaag. verschenen 56 renners aan de start van het tachtig kilometer lange criterium in Burgh-Haamstede. In de openingsfase poogden onder meer Middelkamp-renners Eloy Raas en Gödde een bres te slaan, maar beiden slaagden niet in hun opzet.

Gödde, afkomstig uit Zwijndrecht, liet het daar niet bij zitten. Hij bleef het proberen en bewees dat de aanhouder uiteindelijk bijna altijd succesvol is. Samen met Handgraaf muisde de Zuid-Hollander er vanonder. De onderlinge samenwerking tussen de twee was uitstekend. Het duo reed een kleine minuut bijeen.

Naar mate de finale zich aandiende, nam de marge van Gödde en Handgraaf langzaam af. Op enig moment leek het peloton ook de aansluiting te maken, maar even later nam de voorsprong van het koppel toch weer toe.

De achtervolgers kwamen er uiteindelijk niet meer aan te pas, waarna Gödde en Handgraaf om de zege sprintten. Gödde troefde zijn vluchtgenoot uit Leiden met een half wiel verschil af en behaalde zijn tweede zege van het seizoen. Het peloton kwam tien seconden later over de finish. Raas finishte als achtste en was daarmee de beste Zeeuw.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement