5 wereldkampioenen aan de start bij Vestingcross

videoHULST – Liefhebbers van het veldrijden mogen zich verheugen op een duel bij de Vestingcross van Ceylin del Carmen Alvarado met Annemarie Worst. Zij pakten goud en zilver op het recente wereldkampioenschap in Zwitserland en zijn de nummers één en twee van de wereldranglijst.

Aan de vierde editie van de Vestingcross doen liefst vijf wereldkampioenen mee. Naast Ceylin del Carmen Alvarado zijn dat Marion Norbert Riberolle (vrouwen U23), Shirin van Anrooij (vrouwen U19), Ryan Kamp (mannen U23) en Thibau Nys (mannen U19). De enige die zijn regenboogtrui niet zal tonen in Hulst, is Mathieu van der Poel. De winnaar van de voorgaande drie edities is zich na het WK al gaan richten op het wegseizoen.

Het crossseizoen nadert het einde. Hulst is één van de laatste wedstrijden waarin de toppers zich nog kunnen laten zien. Bij de mannen rijden onder anderen Toon Aerts, Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Thomas Pidcock mee. Bij de vrouwen staan naast de favorieten Ceylin del Carmen Alvarado en Annemarie Worst ook Sanne Cant, Denise Betsema, Inge van der Heijden en Yara Kastelijn aan de start. Vanuit Zeeland zijn Lindy en Shirin van Anrooij erbij.

De opbouw van het parkoers op en rond de Vestingwallen is al volop aan de gang. Hoewel er voor komend weekeinde weer storm wordt verwacht, hoopt de organisatie erop dat de cross met enige aanpassingen kan doorgaan.

Volledig scherm
Annemarie Worst, Ceylin del Carmen Alvarado en Shirin Van Anrooij (vlnr) bezetten zaterdag het podium in Lille. In Hulst rijden ze ook alle drie. © Belga