Volledig scherm
Lesley Pattinama-Kerkhove. © Getty Images

17de toernooizege Pattinama-Kerkhove in dubbelspel

HUA HIN – Voor de zeventiende keer in totaal en voor de vijfde maal in 2019 heeft tennisster Lesley Pattinama-Kerkhove een dubbeltoernooi gewonnen. In het Thaise Hua Hin zegevierde ze samen met Tamarine Tanasugarn, een voormalige top 100-speelster uit Thailand. In de finale klopten ze Kwan Yau Ng uit Hong Kong en de Chinese Saisai Zheng: 6-2 7-6.

Vorige week haalde het duo ook al de finale in het eerste 25.000 dollartoernooi in Hua Hin, maar toen verloren ze.

En voor de Zierikzeese houdt het succes nog niet op in de Thaise stad: ze haalde zaterdag ook de finale van het enkelspeltoernooi. In de halve eindstrijd rekende ze af met de Spaanse Eva Guerrero Alvarez. De setstanden waren 6-3 en 6-4. Vorige week won ze in Hua Hin het enkelspel.

Pattinama-Kerkhove is de nummer twee van de plaatsinsglijst. In de finale treft ze zondag de Amerikaanse Hurricane Tyra Black, die de Russische nummer één van de plaatsingslijst uitschakelde.

  1. De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    De ziekenboeg van Tovaal zit te vol om mee te kunnen doen om de prijzen

    GOES - De rugbyers van Tovaal doen dit seizoen niet mee om de titel in de Cup Poule van de tweede klasse. De Goesenaren bereikten de eindstrijd vrij eenvoudig, maar inmiddels is de selectie van trainer Brian Hendry door blessures dusdanig uitgedund, dat er geen enkele kans is om mee te doen in de strijd om de titel. Op eigen veld verloor Tovaal zondag kansloos met 19-48 van Octopus, dat onder Tovaal eindigde in de reguliere competitie.