1. Folkert van Surksum op weg naar WK jeugdzeilen in Italië
  PREMIUM

  Folkert van Surksum op weg naar WK jeugdzei­len in Italië

  VLISSINGEN - Maar liefst 120 boten lagen er op 5 en 6 juni in het water bij Port Zélande. Alle 120 deden ze een gooi naar kwalificatie voor het WK jeugdzeilen in Italië, dat eind deze maand start. Slechts vijf van de deelnemers zouden uiteindelijk in aanmerking komen voor een felbegeerd startbewijs. Een van de tickets voor de categorie tot 16 jaar ging naar een Zeeuw, de veertienjarige Folkert van Surksum uit Vlissingen.
 1. Martin Fierloos brengt tafeltennis terug in Goes (en meteen voor iedereen)
  PREMIUM

  Martin Fierloos brengt tafelten­nis terug in Goes (en meteen voor iedereen)

  GOES - Door de tafeltennisbond (NTTB) werden ze onlangs bij een landelijke verkiezing uitgeroepen tot club van het jaar. Voor Tafeltennis Goes is de onderscheiding een aanmoediging om op de ingeslagen weg verder te gaan. De ambitie: een inclusieve vereniging worden, waarin iedereen zich thuis voelt, jong en oud, maar ook tafeltennissers met een beperking. Oprichter en voorzitter Martin Fierloos gelooft in het project. ,,We zijn blij dat we straks helemaal los kunnen gaan.’’
 1. Hoe bizar! Mick van Dijke valt in laatste bocht, rent het laatste stuk en wint tóch het NK tijdrijden
  PREMIUM

  Hoe bizar! Mick van Dijke valt in laatste bocht, rent het laatste stuk en wint tóch het NK tijdrijden

  EMMEN - Mick en Tim van Dijke, de 21-jarige tweelingbroers uit Colijnsplaat, zijn totaal onervaren in het tijdrijden. Toch pakten ze woensdag goud en zilver op het NK voor beloften. In Emmen zetten ze de concurrentie op grote achterstand. ,,Ik denk dat het goed was dat we ons van tevoren niets wijs maakten”, zei de winnaar. ,,We begonnen zonder verwachtingen aan deze wedstrijd.”