Archiefbeeld van koningin Máxima.
Volledig scherm
Archiefbeeld van koningin Máxima. © EPA

Koningin Máxima komt naar Ahoy voor repetities Eurovisie Songfestival

Koningin Máxima brengt vanmiddag een bezoek aan Ahoy tijdens de repetitie van de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival. Samen met leerlingen van een Rotterdamse basisschool spreekt zij daar met presentatrice Nikkie de Jager over muziek.

 1. Laura Pausini verklaart plotselinge afwezigheid: ‘Ik had een lage bloeddruk’

  Laura Pausini verklaart plotselin­ge afwezig­heid: ‘Ik had een lage bloeddruk’

  Het was gisteravond voor veel kijkers van de finale van het Eurovisie Songfestival een mysterie: wat was er met Laura Pausini aan de hand? De presentatrice liet het tijdens de puntentelling plotseling afweten, waarna aangekondigd werd dat ze ziek was. Pausini geeft vandaag opheldering: in een bericht op Instagram laat ze weten dat ze last had van haar bloeddruk en op advies van de artsen twintig minuten pauze moest nemen.
 2. Rotterdam hoopt op extra toeristen door songfestival: ‘Misschien wel 2 miljoen bezoekers erbij’
  PREMIUM

  Rotterdam hoopt op extra toeristen door songfesti­val: ‘Misschien wel 2 miljoen bezoekers erbij’

  Het Eurovisie Songfestival zou Rotterdam geen windeieren leggen. Zodra de muzikale happening achter de rug was, zouden toeristen met hun volle beurzen de lokale economie tot grote hoogte opstuwen. Dat was 2020. Nu, een jaartje later, is het nog maar afwachten wat de Rotterdamse economie gaat overhouden aan de promotie door de shows, die vanuit Ahoy de wereld overgaan. Gaan we er nog wat aan verdienen, en vooral wanneer? Een rondje langs de velden.
 3. Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfestival, Romy Monteiro deelt punten uit
  Play
  update/video

  Duncan Laurence heeft corona en treedt niet op in finale songfesti­val, Romy Monteiro deelt punten uit

  Duncan Laurence is vandaag positief getest op het coronavirus. Vanwege de minimale isolatieperiode van zeven dagen zal Duncan, die in 2019 het muziekspektakel won, niet live kunnen optreden in Ahoy in Rotterdam tijdens de grote finale van het songfestival. Ook kan hij de punten namens Nederland niet uitdelen en de trofee niet uitreiken aan de winnaar. Romy Monteiro vervangt hem als de Nederlandse puntengever, heeft AvroTros vandaag bekendgemaakt.