De vermeende stropers gingen ervandoor in een grijze terreinwagen. Inzet: de hond die ze bij IJzendijke achterlieten. ,,Ze was wat aan de magere kant, maar wordt hier goed verzorgd’’, zegt beheerster Annick van Grimbergen van het dierenasiel in Terneuzen.
Volledig scherm
PREMIUM
De vermeende stropers gingen ervandoor in een grijze terreinwagen. Inzet: de hond die ze bij IJzendijke achterlieten. ,,Ze was wat aan de magere kant, maar wordt hier goed verzorgd’’, zegt beheerster Annick van Grimbergen van het dierenasiel in Terneuzen. © Instagram Wijkagenten Sluis

Jagers alert op stropers met windhonden: ‘Ze roeien de populatie uit’

Jagers in Zeeuws-Vlaanderen zijn alert op buitenlandse wildstropers, die windhonden gebruiken om hazen te vangen. ,,Ze panikeren niet”, zegt Pieter (34), die een vuistslag kreeg toen het zaterdag tot een confrontatie kwam.

 1. Koewacht pakt eerste driepunter van het jaar, RIA W haakt door Sluis af in titelstrijd
  PREMIUM
  OVERZICHT

  Koewacht pakt eerste driepunter van het jaar, RIA W haakt door Sluis af in titel­strijd

  Koploper van de vierde klasse A Breskens trof zondag de nummer vier Oostburg in een wedstrijd die in 3-2 eindigde. Even verderop werd het duel tussen medekoploper Sluis en de nummer drie RIA W met dezelfde cijfers beslist. Door die uitslag haakt de ploeg uit Westdorpe af in de titelstrijd. In de strijd om lijfsbehoud boekte Koewacht de eerste driepunter van 2023 via een 4-0-zege op HBC’22.
  Sluis