Youp van 't Hek plant pensioen: ‘Nog een grote laatste show’

Cabaretier Youp van 't Hek wil na zijn oudejaarsconference 2020 nog één groot laatste programma maken. Met deze voorstelling gaat hij op tournee langs alle zalen en zaaltjes in Nederland en Vlaanderen waar hij de afgelopen vijf decennia heeft opgetreden. Met dat optreden wil hij afscheid nemen als cabaretier.

Volledig scherm
Youp van 't Hek. © ANP

Dat vertelt Van 't Hek in de talkshow Operatie Interview. Cultureel centrum De Balie in Amsterdam, waar het gesprek plaatsvond, zette het interview vandaag online. ,,Ik overweeg dan op mijn zeventigste verjaardag, op 28 februari 2024, in Theater Carré te staan die avond", stelt de komiek in het gesprek. ,,Dan zing ik nog één keer Niemand weet hoe laat het is. En dat ik dan weet hoe laat het is en denk: dit was het.”

Als dit plan doorgaat, heeft Van 't Hek ruim een halve eeuw op het podium gestaan. De cabaretier trad tussen 1973 en 1983 op met het gezelschap Cabaret Nar, samen met zijn huidige vrouw Debby Petter. Daarna volgde een succesvolle solocarrière. Van 't Hek maakte inmiddels 27 voorstellingen, waaronder negen oudejaarsconferences.

Laatste Oudejaarsconference

Komend najaar maakt de komiek zijn tiende Oudejaarsconference, daarvan had hij al eerder gezegd dat het zijn laatste zou zijn. ,,Dat is een goed besluit, qua gevoel", stelt Van 't Hek in het interview. ,,Dan heb ik er tien gedaan. Ik heb liever dat mensen over een paar jaar tegen mij zeggen bij de groenteman 'wanneer kom je weer op tv', dan dat ze denken: he he."

De cabaretier speelt nog tot eind februari zijn huidige voorstelling Met de kennis van nu.

In de video hieronder zingt Youp van t Hek zijn levenslied ‘Niemand weet hoe laat het is‘.

 1. BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton
  Social media challenge

  BN’ers storten zich massaal op viral challenge van Dolly Parton

  Dolly Parton plaatste gisteren een viertal foto’s van zichzelf waarmee ze de wijze waarop mensen zich op elk sociale media-kanaal weer anders profileren op de hak neemt. ,,Get a woman who can do it all!’’, aldus de 74-jarige countryzangeres, die er vervolgens viral mee ging. Ellen DeGeneres en andere sterren volgden al snel haar voorbeeld. Ook bekend Nederland doet nu een duit in het zakje, wat leidt tot een bonte verzameling hilarische foto’s. Dit artikel wordt gedurende de dag vernieuwd.
 2. Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeurkaars’ als statement tegen loonkloof

  Na ‘Paltrow’s vaginageur’ nu ook ‘penisgeur­kaars’ als statement tegen loonkloof

  Vorige week bracht Gwyneth Paltrow’s lifestylemerk Goop een kaars op de markt die zou ruiken naar Gwyneth’s vagina. Taxi, een Canadees reclamebureau, kwam op de proppen met een variant die ruikt naar, jawel, penis. De kaars is qua uiterlijk identiek aan die van Gwyneth maar kost toch 33 procent meer. Daarmee wil het bedrijf de loonkloof aankaarten die er nog steeds tussen mannen en vrouwen bestaat.