Volledig scherm
© bruno

Woeste Calvin Harris: Het doet pijn dat Taylor me omlaag haalt

Dj Calvin Harris (32) is woest op zijn ex-vriendin Taylor Swift (26). De normaal uiterst zwijgzame zangeres verklapte vandaag dat zij het brein was achter This Is What You Came For, het nummer waarmee haar ex en Rihanna een wereldhit scoorden. Een paar maanden geleden stond Taylor er nog op dat dit geheim bleef. Calvin voelt zich belazerd. ,,Dit doet pijn.''

Volledig scherm
Taylor en haar nieuwe vriend Tom Hiddleston. © bruno

Taylor, die door de jaren heen meerdere beroemde hunks heeft versleten, houdt haar rood gestifte lippen het liefst stijf op elkaar over haar liedesleven. Op haar sociale media-accounts gaat het over haar fotoshoots, haar muziek en haar lieve ontmoetingen met fans.

Ook Calvin, die moest aanzien hoe zijn ex slechts twee weken na hun breuk met acteur Tom Hiddleston (35) aan de haal ging, was de afgelopen weken ijzig stil. Tot vandaag.

Met een reeks pijnlijk eerlijke tweets - volgens Amerikaanse media 'de Twittertirade waarop iedereen zat te wachten' - kiest de Schot frontaal de aanval.

Pijn

Hij begint rustig met de bevestiging dat Taylor de tekst van This Is What You Came For inderdaad heeft geschreven. Ze deed dat volgens TMZ overigens aan de piano. Ze nam het nummer direct op met haar mobiele telefoon.

Hoewel een enthousiaste Harris zijn vlam het liedje kort daarna voor het echie liet zingen in de studio, besloot het stel de track niet samen uit te brengen. Bij de credits van het lied staat Swift vermeld onder de naam Nils Sjoberg.

,,Ze is een fantastische songwriter en heeft ook dit weer geflikt'', twittert Harris over de song, die in april uitkwam. ,,Ik heb de muziek geschreven, het lied geproduceerd, maar haar stem verwijderd. Ze wilde aanvankelijk dat het geheim zou blijven, vandaar het pseudoniem.''

Dat Taylor zelf uit de school is geklapt vindt de ster-dj onbegrijpelijk. ,,Het doet pijn dat zij en haar team nu zo ontzettend hun best doen om mij in een kwaad daglicht te stellen. Ik denk: als je gelukkig bent met je nieuwe relatie, moet je je daarop focussen in plaats van te proberen je ex neer te sabelen om maar iets te doen te hebben.''

Lees door onder de video.

Kwaad bloed

Quote

Ik weet dat je op tournee bent en een nieuw iemand nodig hebt om kapot te maken zoals je bij Katy deed

Calvin Harris

En de aanval op het lieve imago van de popprinses gaat door. Hij haalt er zelfs de beruchte, slepende ruzie tussen Taylor en zangeres Katy Perry bij. De vroegere vriendinnen kunnen elkaars bloed wel drinken na een ruzie die naar verluidt begon toen een stel achtergronddansers in 2011 van Katy naar Taylor vertrok. Swift zou het kattige Bad Blood zelfs over Perry hebben geschreven.

,,Ik weet dat je op tournee bent en een nieuw iemand nodig hebt om kapot te maken, zoals je bij Katy deed'', twittert Calvin Harris. ,,Maar ik ben niet zo, sorry. Ik sta het niet toe. Focus alsjeblieft op de positieve aspecten van jóúw leven, want je hebt een mooi bestaan. God zegene iedereen en heb een mooie dag.''

Wraak

Geheel volgens verwachting heeft Taylor Swift nog niet gereageerd op de tweets van haar ex. Maar het lijkt erop dat zij met haar actie alsnog erkenning hoopt te krijgen voor het nummer, dat in talloze landen nog steeds hoog in de hitlijsten staat.

Swift voelde zich volgens TMZ tenslotte zwaar beledigd toen Calvin vlak na de release van This Is What You Came For beweerde dat hij nooit met zijn toenmalige vriendin zou samenwerken. ,,We hebben er zelfs nog nooit over gesproken'', zei hij in een interview. ,,Ik zie het dus niet gebeuren.'' Het gerucht gaat dat deze leugen zelfs de aanleiding was voor hun breuk.

Katy Perry lijkt in ieder geval in haar vuistje te lachen nu de lieflijke blondine publiekelijk wordt aangepakt. De Roar-zangeres twitterde een bewegende afbeelding van presidentskandidate Hillary Clinton die een 'tja - dit wist ik al lang'-beweging maakt. Daarnaast retweette Katy een oud bericht van zichzelf met de tekst: 'Tijd, de ultieme waarheidsverteller'.