Volledig scherm
De Nederlandse rockband Within Temptation met leadzangeres Sharon den Adel.

Within Temptation en Evanescence samen op tournee

Voor het eerst in hun carrière gaan Within Temptation en Evanescence samen op tournee. De bands gaan in april 2020 op tournee langs twaalf grote zalen in Europa. De laatste show vindt op 21 april plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO vandaag bekendgemaakt.

,,Within Temptation en Evanescence hebben veel gemeen en bovenal delen we dezelfde passie voor wat we het liefst doen: zingen", zegt Sharon den Adel, de zangeres van het Nederlandse Within Temptation. Ze kijkt enorm uit naar de tournee, vertelt ze. Voor Amy Lee, zangeres van het Amerikaanse Evanescence, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. ,,Ik kan niet wachten om Sharons prachtige stem iedere avond te horen."

Beide bands hebben hun sporen verdiend. Within Temptation heeft meer dan 3,5 miljoen albums verkocht, Evanescence sleepte onder meer tweemaal een Grammy in de wacht.

De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start vrijdag om 10.00 uur.

Volledig scherm
Amy Lee van Evanescence. © AP
  1. Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Simon Cowell loopt boos weg bij auditie van man die portret schildert met geslacht

    Britain's Got Talent-jurylid Simon Cowell is woest de zaal uit gelopen tijdens de auditie van de excentrieke Australische kunstenaar Tim Patch (70), die al sinds 2006 schildert met zijn geslachtsdeel. Patch, die optreedt onder de naam Pricasso, wilde op het podium in een paar minuten tijd een kleurig dubbelportret maken van Cowell en zijn collega David Walliams. Maar al bij de eerste ‘kwaststreken’ drukte eerstgenoemde op de rode knop, wat zoveel betekent als ‘per direct opkrassen’.