Volledig scherm
De Nederlandse rockband Within Temptation met leadzangeres Sharon den Adel.

Within Temptation en Evanescence samen op tournee

Voor het eerst in hun carrière gaan Within Temptation en Evanescence samen op tournee. De bands gaan in april 2020 op tournee langs twaalf grote zalen in Europa. De laatste show vindt op 21 april plaats in de Ziggo Dome in Amsterdam, heeft concertorganisator MOJO vandaag bekendgemaakt.

,,Within Temptation en Evanescence hebben veel gemeen en bovenal delen we dezelfde passie voor wat we het liefst doen: zingen", zegt Sharon den Adel, de zangeres van het Nederlandse Within Temptation. Ze kijkt enorm uit naar de tournee, vertelt ze. Voor Amy Lee, zangeres van het Amerikaanse Evanescence, gaat een langgekoesterde wens in vervulling. ,,Ik kan niet wachten om Sharons prachtige stem iedere avond te horen."

Beide bands hebben hun sporen verdiend. Within Temptation heeft meer dan 3,5 miljoen albums verkocht, Evanescence sleepte onder meer tweemaal een Grammy in de wacht.

De kaartverkoop voor de show in Amsterdam start vrijdag om 10.00 uur.

Volledig scherm
Amy Lee van Evanescence. © AP
  1. Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    Lee Towers raakt kijkers in Sterren op Het Doek: ‘Liefdevol naar iéder mens’

    De laatste aflevering van Sterren op het Doek liet twitterende kijkers gisteravond diep geroerd achter. Ruim 850.000 mensen zagen een openhartige Lee Towers, die zich volledig openstelde voor presentator Özcan Akyol. Hij vertelde dat hij het gevoel heeft dat hij zijn eigen vader heeft gerehabiliteerd en legde uit waarom hij bij zijn optredens iedereen een hand geeft, van schoonmaakster tot beveiliger. ‘Mooie en wijze woorden van Lee Towers.’