Willeke van Ammelrooy.
Volledig scherm
PREMIUM
Willeke van Ammelrooy. © Manon van der Zwaal

‘Willeke, die wilde wel, dat was mijn imago. Nou, ik wilde dus helemaal niet’

interviewZe is 77 en slaapt in het wankele kampeerhuisje dat haar vader nog heeft gebouwd. Dat is makkelijker dan elke dag uit Limburg komen. Willeke van Ammelrooy speelt de komende maanden mrs. Boyle in The Mousetrap van Agatha Christie. ‘Als het gaat vriezen, heeft mijn zusje nog wel een logeerbed’, zegt ze in weekendmagazine Mezza.

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Legendarisch popprogramma Countdown komt opnieuw tot leven: ‘Dj’s werden zelf sterren’
  PREMIUM
  met video

  Legenda­risch popprogram­ma Countdown komt opnieuw tot leven: ‘Dj’s werden zelf sterren’

  Van Mick Jagger en Paul McCartney tot Whitney Houston, Madonna en David Bowie; ze traden allemaal op bij Veronica’s Countdown. Presentator Jan Douwe Kroeske kocht de archieven van het poppogramma en digitaliseerde vijfduizend uur aan beeldmateriaal. Het topje van de ijsberg zit in een tweedelige documentaire die deze maand te zien is bij NPO2 Extra. Wat maakte Countdown zo onweerstaanbaar?