Wietze als tv-presentator: Nu moet ik het waarmaken

videoWietze de Jager is terug in de schijnwerpers. Als dj op de radio, maar nu ook op televisie met een eigen programma: Je droom achterna, een Frans kasteel. En er komt een tweede kindje aan.

Ineens ontdekte hij die frons op zijn gezicht. Wietze de Jager (29) kon chagrijnig kijken, terwijl hij het helemaal niet was. ,,Televisie”, weet hij nu, ,,was zo nieuw voor mij. De teksten leren, waar de camera staat, dat je niet praat in een loopje. Je moet op zoveel dingen letten. Hoe je beweegt, staat, kijkt. Nou, voortaan vrolijker dus.”

Wietze de Jager is aan een gloednieuw hoofdstuk begonnen in zijn carrière. Na de veelbesproken breuk met Mattie Valk nam hij vorige zomer na zeven jaar afscheid van Qmusic. Hij stapte over naar Talpa, maar kon niet meteen op de radio aan de slag vanwege een concurrentiebeding. Hij zat maanden thuis en zijn eerste klus was op televisie voor SBS 6: Shownieuws. ,, Ik ben zo intensief bezig geweest met radio maken. Aan televisie had ik nooit gedacht. Maar ik was wel nieuwsgierig.”

Wietze de Jager begon met Shownieuws, deed Lachen om Home Video’s en krijgt bij Net 5 (net als SBS 6 onderdeel van Talpa) een eigen programma: Je droom achterna, een Frans kasteel. Daarin strijden vijf koppels om die ene baan: een kasteel beheren in het Franse plaatsje Quinéville in Normandië. ,,Ik ben een vaste kijker van Ik Vertrek. Prachtig om te zien dat mensen plannen hebben, dromen najagen, het avontuur willen aangaan. Dat is hier ook zo. Wat beweegt hen om alles achter te laten, een nieuw bestaan op te bouwen? Hoe gaan ze dat doen, waar moeten ze op letten?”

Het belangrijkste criterium voor De Jager om ja te zeggen? ,,Of ik er zelf ook naar wil kijken. Als aan mij was gevraagd: wil je Temptation Island presenteren, dan had ik het niet gedaan. Daar kijk ik zelf ook niet naar. Maar Net 5 maakt mooie programma’s. Grenzeloos Verliefd, Kitchen Impossible.”

  1. ‘Netflix-serie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’
    Podcast

    ‘Net­flix-se­rie Space Force had zoveel meer kunnen zijn’

    ‘Het probleem van Netflix is dat de seizoenen vaak heel kort zijn,’ vertelt seriefreak Kevin Goes in de nieuwste aflevering van de podcast Bingewatchers. ‘En dat is ook een van de minpunten van Space Force. Er had zoveel meer in die serie gezeten en nu hou je toch het gevoel dat er veel meer in gezeten had, ondanks de sterrencast met onder meer Steve Carrell (The Office), John Malkovich (The New Pope) en Lisa Kudrow (Friends)’