Volledig scherm
Waylon staat dit najaar in de Rotterdamse Ahoy met Waylon’s Top 1000. © Narayama

Waylon kondigt extra show aan en laat luisteraars setlist kiezen

Waylon heeft vanavond in de talkshow Beau een extra Waylon’s Top 1000-concert aangekondigd, dat op zaterdag 30 november in Rotterdam Ahoy zal plaatsvinden. De zanger slaat hiervoor de handen ineen met Qmusic en RTL en gaat kijkers en luisteraars vragen nummersuggesties door te geven voor het muziekspektakel.

Waylon bracht bij Beau het nummer Kiss From A Rose ten gehore. Onder andere deze hit zal hij vertolken tijdens de extra show in Rotterdam, waar de luisteraar centraal staat. Waylon: ,,Samen met Qmusic willen wij de verhalen horen. Waarom is voor jou dat liedje zo beladen? Waarom schiet je vol bij het horen van de eerste tonen van dat nummer? Ik krijg ook vaak persoonlijke verhalen en anekdotes te horen met betrekking tot mijn eigen nummers. Muziek raakt en ontroert.”

Tijdens een stemweek kunnen fans hun favoriete nummers insturen via Qmusic.nl. De radiozender zal de mooiste verhalen voordragen tijdens de jaarlijkse Q-top 1000: de lijst van je leven. Vervolgens zal Waylon een aantal nummers die in deze lijst terechtkomen vertolken tijdens de show. Dat fans inspraak krijgen op de setlist van een groot evenement, kwam niet eerder voor. 

Dave Minneboo, programmadirecteur van Qmusic vertelt daarover: ,,Het is uniek dat luisteraars bij ons de lijst van hun leven samenstellen en dat Waylon een aantal van deze nummers live laat horen in Ahoy. Dit past heel goed bij de filosofie van Qmusic, waarbij we de luisteraar centraal zetten.” Ook Peter van der Vorst, directeur content van RTL verheugt zich enorm op de concerten: ,,Bij RTL willen we graag verhalen vertellen die mensen op de een of andere manier raken. En dat is precies ook wat Waylon doet met dit event. Hij is één van de beste en meest gepassioneerde muzikale storytellers, die we hebben.”

Van 8 tot en met 15 november kan er worden gestemd. De Q-top 1000 is te horen van 17 tot en met 22 november. De concerten vinden plaats op 29 en 30 november.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.