'Was dit een aflevering van de Geilende Rechter?'

VIDEODe Rijdende Rechter heeft gisteravond heel wat stof doen opwaaien. In de aflevering kwamen Gerda en Michel aan het woord, die eisten dat buurvrouw Zwanet hen met rust zou laten na een vrijpartij van haar met een andere buurman, tijdens een borrel in hun huis. 'Was dit een aflevering van de Geilende rechter?' grappen kijkers op sociale media.

De Rijdende Rechter on Twitter

Door geflikflooi tussen buren lopen de gemoederen hoog op in Scheemda #RijdendeRechter https://t.co/cUTwAALGy8

Geen ruzie over geluidsoverlast, het achterstallig onderhouden van een tuin of bomen die gekapt moeten worden, het gekibbel van gisteravond was er één met een intiem randje. Gerda en Michel uit Scheemda klaagden hun buurvrouw Zwanet aan. Tijdens een borrel met buurtgenoten eindigden Zwanet en de buurman van nummer 67 vrijend in de keuken. Zwanet zou zijn begonnen met het zoenen van de man in kwestie. Onacceptabel, vindt Gerda. Zeker omdat buurman 67 getrouwd is en zijn vrouw in dezelfde ruimte aanwezig was toen de twee niet van elkaar af konden blijven.

Niets van waar, zegt Zwanet. Volgens háár was het de buurman die toenadering zocht. ,,Ik schrok daar eigenlijk zelf ook wel van", doet Zwanet uit de doeken. Of ze een beetje medelijden heeft met de vrouw van de buurman? ,,Ik vond dat ook niet leuk voor haar, maar toen hij mij zoende wist zijn vrouw het wel", klonk het stellig.

Gerda besloot het contact na de opmerkelijke borrel te verbreken, maar daar liet Zwanet het niet bij zitten. Om nog wat olie op het vuur te gooien, liet ze gesprekken van haar en Gerda's man lezen. Volgens Zwanet, die onder meer pornofilmpjes naar Michel stuurde, liepen de gesprekken ietwat uit de hand.  ,,Nee hoor, dat waren gewoon grapjes", verdedigde Gerda haar man.

Besluit

Na een huiselijk bezoek van rijdende rechter Meester Reid, en nog veel meer heibel, volgde niet veel later de uitspraak. Gerda en Michel beriepen zich op smaad en laster, volgens Zwanet ging het om vrijheid van meningsuiting.

De uitspraak was echter niet waar de kibbelende partijen op hoopten. Meester Reid wilde geen contactverbod invoeren. ,,U weet: contact tussen buren is onvermijdelijk. Ik wijs uw vordering af."

Op sociale media genoten kijkers volop van de uitzending. Niet alleen werd er vol ongeloof gereageerd op het onderwerp van de aflevering, ook zagen mensen er de hilariteit van in. 'Op en top voldoening vanavond', reageert iemand op Twitter. Een ander: 'Nieuwe Suske en Wiske albumtitel: S&W en het Scheemda seksschandaal.'

Volledig scherm
Zwanet © NPO1
Volledig scherm
Gerda en Michel © NPO1

Alfons ⚽️🚴🏽🎭🎫🎼 on Twitter

Was dit een aflevering van de Geilende rechter? #rijdenderechter

MRQ on Twitter

Nieuwe Suske en Wiske album titel: S&W en het Scheemda seksschandaal #RijdendeRechter

Susan Molle on Twitter

Op en top voldoening vanavond #guiltypleasure #RijdendeRechter

Thijs Zeeman on Twitter

Heb met verbazing naar de #rijdenderechter gekeken... Vooral zorgwekkend dat deze mensen ook mogen stemmen.😂 Zwanet de femme fatale uit Scheemda, brengt het hoofd van Michel op hol... Het is een filmscript! #Scheemda #michel #zwanet #femmefatale