Vliegende start voor Beste Zangers met Tim Akkerman in de hoofdrol

VIDEOHet was gisteravond Tim Akkerman die in de eerste aflevering van een gloednieuw seizoen Beste Zangers zijn collega's en de kijkers thuis wist te ontroeren. De voormalig DI-RECT-zanger bracht een ode aan Henk Poort met het nummer Breng me thuis uit de opera Les Misérables.

Volledig scherm
Tim Akkerman in Beste Zangers © Avrotros

De avond zat vol met verrassingen, zo blijkt uit de eerste aflevering van het nieuwe seizoen Beste Zangers. Niet alleen volkszangeres Samantha Steenwijk, Youtube-ster Emma Heester en metalzangeres Floor Jansen gooiden hoge ogen met hun optredens voor hun collega's, ook de andere artiesten raakten met hun bijzondere performances die werden opgedragen aan musicalster Henk Poort.

Toch was er één zanger die met de keuze van zijn nummer al direct wat wist los te maken bij Henk Poort. Dat was Tim Akkerman met zijn vertolking van Breng me thuis uit de opera Les Misérables. Dat nummer heeft een speciale betekenis voor Poort: zijn stiefvader, die als een echte vader voor hem was, stierf een week na de première van Les Misérables. Het laatste lied wat hij Poort had horen zingen was Breng me thuis. ,,Het enige wat hij zei was: ‘Is dat nou wel goed voor je stem, dat hoge?”, schetste Poort gisteravond het verhaal. ,,En toen ik in Carré stond, keek ik omhoog en boven in de lodge zag ik mijn vader zitten. Iedere avond. Dat gaf me een heel goed gevoel. Ik vind het mooi dit, dankjewel", klonk het oprecht uit zijn mond.

Al bij de eerste noten die Akkerman ten gehore bracht waren de emoties op de gezichten van zijn collega's af te lezen. Het duurde dan ook niet lang tot de eerste tranen vloeiden: zowel Floor Jansen als Ruben Annink lieten hun waterlanders de vrije loop. ,,Zo, jezus man", merkte de metalzangeres op toen Akkerman klaar was met zijn optreden. Ook Poort bekende geëmotioneerd te zijn. ,,Dat laat me niet koud. Het brengt echt iets teweeg.”

Complimenten

Niet alleen de artiesten in het programma werden omver geblazen door Akkermans optreden, ook de kijkers thuis lieten op sociale media van zich horen. 'Je hebt me geraakt, tranen hier', schrijft iemand. En een ander merkt op diep onder de indruk te zijn. ‘De nieuwe Jean Valjean als Les Misérables ooit terug komt', valt er te lezen.

Het was gisteravond sowieso een vliegende start voor het zangprogramma waarin BN’ers hun talent met andere artiesten mogen delen. Er stemden maar liefst 1.176.000 mensen af op Beste Zangers, waardoor het programma op plek nummer twee in de top 25 van best bekeken programma’s van de dag weet te eindigen.

Volledig scherm
Henk Poort in Beste Zangers © Avrotros

Arina on Twitter

Breng hem thuis... Poeh! Prachtig! #bestezangers

michel on Twitter

Wow @timakkerman wow #bestezangers

Juliette on Twitter

bestezangers Tim Akkerman wat geweldig mooi!!!

Mariella  on Twitter

Diep onder de indruk van @timakkerman. De nieuwe Jean Valjean als Les Misérables ooit terug komt. #bestezangers

Willem Rinsma on Twitter

Je hebt me geraakt, tranen hier. #timakkerman #bestezangers

jennifer boer10 on Twitter

Nu al een paar keer kippenvel gehad! Dit belooft wat voor de rest van het seizoen!!! Met als topper Tim Akkerman! #bestezangers