Volledig scherm
Frits Wester © ANP

Veroordeelde bedreiger Frits Wester in hoger beroep

De man die eerder dit jaar werd veroordeeld voor het bedreigen van journalist Frits Wester, is in hoger beroep gegaan. Dat heeft Wester gemeld in een interview op NPO Radio 2.

,,Ik praat er liever niet over", meldde Wester aan Toine van Peperstraten. ,,Maar ik kreeg onlangs een brief van het Openbaar Ministerie dat de man in hoger beroep is gegaan. Hij mag echter geen contact meer met mij opnemen en geen rare dingen meer zeggen."

De 51-jarige man kreeg een taakstraf van 60 uur opgelegd. De man wilde in 2014 dat RTL hem zendtijd gaf voor zijn eigen politieke partij, waarmee hij meedeed aan de Europese verkiezingen. Toen RTL dit niet deed, ging de man Frits Wester mails sturen die steeds persoonlijker van toon werden. Daarom deed de parlementair journalist uiteindelijk aangifte bij de politie.

  1. Bijna 700.000 kijkers voor ‘pure’ Britt Dekker in Waar is De Mol?

    Bijna 700.000 kijkers voor ‘pure’ Britt Dekker in Waar is De Mol?

    Britt Dekker kan rekenen op veel complimenten na haar verschijning in Waar is De Mol?. De paardenvlogster reisde met Johnny de Mol en haar jeugdvriendin Lia af naar Oekraïne, om daar de spookstad Tsjernobyl te bezoeken. Tijdens hun trip vertelde Dekker openhartig over haar eetstoornis en het plotselinge verlies van haar vader. ,,Je ziet dat het lichaam eigenlijk een soort van omhulsel is. Ik dacht: ik ga hem vast nog eens tegenkomen.”