Volledig scherm
PREMIUM
Angela de Jong. © Shody Careman

Ver Van Huis is een verkapte nieuwe versie van Groeten uit de Rimboe

Angela kijkt tvJournaliste Angela de Jong schrijft vijf keer per week een column over wat haar opvalt op televisie.

Dat was nog eens een briljant idee van RTL 4. Dacht ik. Een programma waarin gezinnen die als los zand aan elkaar hangen door de uitwassen van het moderne leven (werk dat 24-7 doorgaat, Fortnite-verslavingen en blauwe vingers van het scrollen op de telefoon) nader tot elkaar worden gebracht. Iedereen met opgroeiende kinderen weet dat het anno 2019 ondanks de overvloed aan communicatiemiddelen verduveld lastig is om écht contact te houden met elkaar. Neem alleen al de zaterdagavond. We kijken zogenaamd met z’n allen tv, maar minstens drie van de vijf gezinsleden koekeloeren op hun eigen schermpje.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.