2020
De finale van The Masked Singer 2020.
Volledig scherm
2020 De finale van The Masked Singer 2020. © RTL

Vanavond op tv: The Masked Singer, Jochem in de wolken en How to Be Young

Omdat er iedere dag heel veel te zien is op televisie, lees je hier iedere ochtend de kijktips voor vanavond. Dit zijn de aanraders voor vrijdag 15 oktober.

 1. Verbijstering in Australische The Masked Singer als Amerikaanse hitzangeres mee blijkt te doen
  Play

  Verbijste­ring in Australi­sche The Masked Singer als Amerikaan­se hitzange­res mee blijkt te doen

  De juryleden van The Masked Singer in Australië hadden het niet meer toen de laatste onthulling van het seizoen plaatsvond. Door de hints was duidelijk geworden dat ze niet met een lokale beroemdheid van doen hadden, maar met een internationale superster die wereldwijd 70 miljoen platen heeft verkocht. Het zorgde voor hysterische taferelen down-under, toen de vampier haar masker afdeed.
 2. ‘Waarom zijn de achterlichten van een auto rood in plaats van groen?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Waarom zijn de achterlich­ten van een auto rood in plaats van groen?’

  ‘Waarom is nooit besloten om achterlichten van een auto groen te maken?’, vraagt lezer John van Raaij in de wekelijkse vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Groen staat in de regel voor veiligheid en rood voor gevaar. Wanneer ik nu in het donker onderweg ben, zie ik maar één kleur: rood. Wanneer automobilisten op de rem trappen, wordt het rood weliswaar feller, maar bij sommige auto’s is er geen verschil meer te zien. Als ik achter allemaal groene achterlichten zou rijden, valt het gegarandeerd meer op wanneer iemand op de rem trapt en zijn achterverlichting rood zou kleuren.’