Volledig scherm
Mac Miller. © Scott Roth/Invision/AP

Vader Mac Miller reageert op arrestatie drugsdealer

Mark McCormick, de vader van de vorig jaar in september overleden rapper Mac Miller, is blij met de nieuwe ontwikkelingen in de zaak rondom zijn zoon. Vorige week is ‘eindelijk’ de man opgepakt die Miller vervuilde drugs leverde, die uiteindelijk leidden tot zijn dood.

,,Ze hebben eindelijk die idioot opgepakt die hem de drugs heeft verkocht die hem gedood hebben,” zei McCormick op een herdenkingsbijeenkomst van de rapper in Pittsburg, zo blijkt uit een video op een fanaccount.
,,We hebben daar troost in gevonden.”
Wel waarschuwde hij de aanwezige jongeren op de gevaren van drugs. ,,Velen van ons, inclusief ikzelf, experimenteerden op jonge leeftijd met drugs. Maar het is tegenwoordig een heel andere wereld. Het enige dat nodig is, is een piepklein beetje fentanyl en cocaïne, en je bent dood. Drugs zijn doorspekt met fentanyl. Het enige dat ik zou willen zeggen is: neem het risico niet. Het is het gewoon niet waard.”

De drugsdealer van Miller, Cameron James Pettit, werd woensdag gearresteerd. De 28-jarige Pettit verkocht Mac twee dagen voor zijn overlijden op 7 september 2018 de sterke pijnstiller oxycodon vervuild met fentanyl. Ook gaf hij hem cocaïne en het kalmeringsmiddel Xanax. Justitie in de Verenigde Staten verdenkt Pettit van dood door schuld. In oktober moet hij voor de rechter verschijnen.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.