De producent van het SBS6-programma URK! is bestolen van veel materiaal.
Volledig scherm
De producent van het SBS6-programma URK! is bestolen van veel materiaal. © Ruud van Egmond

Uitzendingen URK! op SBS 6 in gevaar na brutale ramkraak bij producent

De producent van het veelbesproken SBS 6-programma URK!  is afgelopen nacht slachtoffer geworden van een brutale ramkraak. In amper tien minuten tijd is het kantoor in Amsterdam-Zuidoost volledig leeggeroofd. De uitzending van aankomende maandag is in gevaar. ,,Dit wordt nachtenlang doorwerken.’’

Toen afgelopen nacht het alarm binnenkwam bij tv-producent Ruud van Egmond wist hij genoeg. ,,Ik ben meteen in de auto gesprongen en ik was er binnen tien minuten. Toen was alles al weg.” Grote vraag is nu of de uitzending van aankomende maandag op SBS 6 door kan gaan. ,,Maandag staat aflevering vier op de planning van URK! We zijn nu aan het onderzoeken wat we missen en wat er nog is. Dit wordt nachtenlang doorwerken’’, zegt Van Egmond.

Afgelopen weekend heeft het productieteam juist de opnames afgerond van het tweede seizoen. ,,Grote kans dat we nu voor de resterende afleveringen moeten bijdraaien.” Het is nog maar de vraag of de producent de spullen terug gaat vinden. 

Afgelopen december werd filmproducent Alex van Warmerdam bestolen van apparatuur. Van Warmerdam zag de spullen later te koop worden aangeboden in het buitenland. Bij de URK!-producent gaat het om totaal zestien camera’s en computers. ,,En nog wat laptops.”

Onbesproken is de serie op SBS 6 niet. Columniste Angela de Jong uitte onlangs kritiek op de serie. Ze vindt dat de producent van het tv-programma de ‘racistische dametjes’ uit Urk niet moet misbruiken voor de kijkcijfers.

De dieven zijn slechts enkele minuten binnen geweest.
Volledig scherm
De dieven zijn slechts enkele minuten binnen geweest. © Ruud van Egmond
De dieven lieten alleen toetsenborden achter op de verder lege bureau's.
Volledig scherm
De dieven lieten alleen toetsenborden achter op de verder lege bureau's. © Ruud van Egmond