Trijntje Oosterhuis.
Volledig scherm
Trijntje Oosterhuis. © ROBIN UTRECHT

Trijntje Oosterhuis over afblazen The Passion: Jammer maar volkomen terecht

Trijntje Oosterhuis is teleurgesteld dat ze dit jaar niet in de huid van Maria kan kruipen tijdens The Passion. ,,Ik vind het heel erg jammer, maar het is heel erg begrijpelijk”, aldus de zangeres vanavond in RTL Boulevard.

Het paasspektakel, dat op 9 april zou plaatsvinden in Roermond, werd gisteren definitief afgeblazen. ,,Het zou raar zijn als alleen dat evenement doorgang had gekregen”, vindt Trijntje, die eraan toevoegt dat het ‘ook wel bijzonder’ zou zijn op een compleet leeg plein. ,,Maar het is volkomen terecht.”

De EO wil op 9 april alsnog een uitzending rond The Passion maken, zei EO-directeur Arjan Locke gisteren op NPO Radio 1. ,,Dit is de tiende editie, dus we hebben een heel rijk archief van nummers opgebouwd”, aldus Locke. Hij roept fans op met de hashtag #ThePassion2020 favoriete liedjes op Twitter te delen. ,,Welk nummer heeft je de afgelopen tien jaar het meeste geraakt, of welk nummer zou je deze editie weer willen horen?”

De cast van The Passion werd vorige maand bekendgemaakt. Tim Akkerman en Trijntje Oosterhuis zouden dit jaar de rollen spelen van Jezus en Maria. Soy Kroon en Jan Kooijman zouden te zien zijn als de discipelen Judas en Petrus.

  1. Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot
    video

    Ellie Lust hekelt kritiek op ‘positief’ coronalied, nummer toch mikpunt van spot

    941.000 kijkers zagen gisteravond hoe het coronalied Zon in première ging in de RTL 4-talkshow van Eva Jinek. Het nummer lag vooraf flink onder vuur. De meewerkende BN’ers werden er onder meer van beticht een slaatje te willen slaan uit de coronacrisis. Ellie Lust, die meewerkte aan het lied, beet in de talkshow flink van zich af. ,,Neem nog een augurk’’, zei ze onder meer tegen de criticasters.