Volledig scherm
Nicki Minaj. © Evan Agostini/Invision/AP

Toch niet? Nicki Minaj verwijdert tweet waarin ze pensioen aankondigde

Rapper Nicki Minaj (36) heeft de tweet verwijderd waarin ze vorig week haar pensioen aankondigde. Fans hopen nu dat ze haar carrière alsnog een tweede kans geeft.

De Amerikaanse liet vorige week weten dat ze de muziekwereld achter zich liet om een gezin te stichten. Nadat fans geschokt hadden gereageerd, wilde Minaj graag in gesprek met hen. ,,Sorry, ik had het nieuws niet zo abrupt mogen brengen, dat was niet respectvol”, zei ze daarover. In één adem beloofde ze haar pensioen te bespreken in haar podcast.

Nu heeft Minaj de tweet echter volledig verwijderd van haar profiel. Hoopvolle volgers van de zangeres hopen dat dit betekent dat ze haar plannen heeft herzien en toch nog een carrière in de muziek wil nastreven. De artiest was immers nog volop aan het werken aan een nieuw album toen ze het nieuws de wereld in stuurde.

Quote

I’ve decided to retire & have my family. I know you guys are happy now. To my fans, keep reppin me, do it til da death of me, ❌ in the box- cuz ain’t nobody checkin me. ✅ Love you for LIFE 😘♥️🦄

Nicki Minaj, 5 september op Twitter (nu verwijderd)

Ziggo Dome

Minaj, die hits scoorde als Starships en Anaconda, bracht in 2010 haar debuutalbum Pink Friday uit. Later verschenen Pink Friday: Roman Reloaded, The Pinkprint en Queen. De rapster stond in maart van dit jaar nog in een goedgevulde Ziggo Dome in Amsterdam. In 2015 stond ze daar ook en in 2012 maakte ze haar debuut in Nederland in de Heineken Music Hall.

Ze heeft altijd gezegd dat er maar weinig publiek kan tippen aan dat van Amsterdam. ‘Amsterdam gaat altijd naar huis met de kroon voor meest levendige publiek. Bedankt, ik houd van jullie’, twitterde de rapper na afloop van haar concert in de Ziggo Dome. Die tweet heeft ze overigens niet verwijderd.

De NICKI WRLD Tour die dit jaar door Europa trok, verliep overigens niet zonder problemen. De rapper moest concerten in Slowakije en Frankrijk afblazen vanwege technische issues.

 1. ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’
  PREMIUM
  Carine Crutzen

  ‘Een docente liet me een striptease uitvoeren voor de klas. Ik haatte het, maar deed het wel’

  Topactrice Carine Crutzen (58) kun je kennen als Beatrix in de film Majesteit. Ook speelde ze onder andere in De Daltons, Vuurzee en Oud Geld. Ze draagt een tragisch verhaal met zich mee: nadat haar ouders waren overleden en hun as was uitgestrooid over Limburgse beekjes, bleef ze letterlijk en figuurlijk verweesd achter. Ze besloot een autobiografische roman te schrijven. Het werd een pijnlijk eerlijk boek.
 2. Operazanger Henk Poort scoort met metalversie Sound of Silence
  Beste Zangers

  Operazan­ger Henk Poort scoort met metalver­sie Sound of Silence

  Opera- en musicalzanger Henk Poort heeft gisteravond diepe indruk gemaakt op de kijkers van tv-programma Beste Zangers. Nightwish-zangeres Floor Jansen was de hoofdgast van de avond en daarom ging de bariton volledig uit zijn comfortzone door een metalversie te zingen van Simon & Garfunkels The Sound of Silence. Dat werd gewaardeerd in binnen- en buitenland: Poort staat op nummer 1 op iTunes en Nightwish-fans uit alle windstreken schuiven hun enthousiasme niet onder stoelen of banken op YouTube.